Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ «Fahrenheit 11/9»

donald-trump Evan Vucci
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η προεδρία του Donald Trump υπό την επικριτική ματιά του Michael Moore.

Αφού καταπιάστηκε με την προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump στο «Michael Moore in TrumpLand» το 2016, ο Αμερικανός σκηνοθέτης αποφάσισε να γυρίσει ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα τις αμφιλεγόμενες πολιτικές που έχει ακολουθήσει ο πρώην τηλεπαρουσιαστής και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ. Το νέο ντοκιμαντέρ του Moore με τίτλο «Fahrenheit 11/9» θα κάνει την πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο και ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο τίτλος της νέας δουλειάς του Moore παραπέμπει τόσο στην ημερομηνία των εκλογών του 2016, όσο και στο «Fahrenheit 9/11» που είχε κυκλοφορήσει το 2004 και εξέταζε την προεδρία του George W. Bush, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την κάλυψή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την εμπλοκή των αμερικανικών εταιρικών μέσων ενημέρωσης στη διαμόρφωση πολεμικού κλίματος στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Οτιδήποτε του πετάξεις, δε δουλεύει. Οτιδήποτε και να αποκαλυφθεί, παραμένει στην εξουσία. Τα δεδομένα, η πραγματικότητα και τα μυαλά δεν μπορούν να τον νικήσουν. Ακόμα και όταν αυτοτραυματίζεται, σηκώνεται το επόμενο πρωί, συνεχίζει και τουιτάρει. Όλα αυτά τελειώνουν με αυτή την ταινία» είχε δηλώσει ο Moore στο Variety τον Μάιο του 2017 για τη νέα του δουλειά. Το «Fahrenheit 11/9» κυκλοφορεί στις 21 Σεπτεμβρίου, λίγο πρις τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ.