Το σκάνδαλο Harvey Weinstein αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια λυπητερή μπαλάντα

harvey-weinstein Seth Wenig
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Στο τραγούδι ο ιδιοκτήτης των New York Knicks ισχυρίζεται πως θα είχε επέμβει εάν ήξερε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του φίλου του.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein έχουν αποτελέσει αφορμή για μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όσο και πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Μετά λοιπόν από ντοκιμαντέρ, θεατρική παράσταση και ταινία τρόμου, το σκάνδαλο Weinstein ενέπνευσε έναν μουσικό (και επί χρόνια φίλο του πρώην παραγωγού) να γράψει ένα τραγούδι.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των New York Knicks James Dolan έγραψε μια λυπητερή μπαλάντα με το συγκρότημα του, τους  JD & The Straight Shot το οποίο δημοσίεσε μέσω YouTube. Το τραγούδι που ηχογράφησε ο Dolan τιτλοφορείται «I Should’ve Known», αλλά σύμφωνα δηλώσεις του ίδιου δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην περίπτωση του Weinstein.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι των JD & The Straight Shot πατώντας εδώ.

AP / Kathy Willens

Ο James Dolan ισχυρίζεται πως θα είχε επέμβει, εάν γνώριζε για την συμπεριφορά του φίλου του.

Στο τραγούδι ο Dolan τονίζει πως εάν ήξερε για την συμπεριφορά του Weinstein (και άλλων αντίστοιχων περιπτώσεων του), θα είχε λάβει δράση. «Έχω μιλήσει σε πολλούς άλλους που ξέρουν αυτούς τους ανθρώπους και αναρωτιούνται τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει» δήλωσε ο Dolan στην New York Daily News, συμπληρώνοντας πως «εάν είσαι φίλος με πολλούς από αυτούς, πολλοί είναι άνθρωποι που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ».

Όπως σημειώνει η New York Daily News, ο Dolan έχει εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες μετά τις αποκαλύψεις, καθώς έξι γυναίκες ισχυρίζονται πως αποτελούσε κομμάτι της «κλίκας» που επέτρεπε στον Weinstein να εκμεταλλεύεται γυναίκες από την θέση εξουσίας που κατείχε στον χώρο του θεάματος. Ο Dolan μάλιστα είχε διατελέσει στο παρελθόν μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία παραγωγής των αδελφών Weinstein, ενώ είχε κάτσει δύο φορές στο τραπέζι του παραγωγού στις Χρυσές Σφαίρες.