Pierce Brosnan: «Ο σύγχρονος Τζέιμς Μποντ παραείναι σκοτεινός και έχει χάσει το χιούμορ του»

pierce-brosnan Richard Shotwell
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ο «πρώην 007» επέκρινε τις σκηνοθετικές και αφηγηματικές επιλογές που πήραν οι παραγωγοί του franchise στις ταινίες με τον Daniel Craig.

Ο σύγχρονος Τζέιμς Μποντ, όπως τον έχει ενσαρκώσει ο Daniel Craig, είναι αρκετά πιο σκοτεινός από ότι ήταν στο παρελθόν, γεγονός που έχει ανησυχήσει τον Pierce Brosnan. Ο Ιρλανδός ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε τον «007» σε τέσσερις ταινίες από το 1995 έως το 2002, ήταν επικριτικός με την σκηνοθεσία των σύγχρονων ταινιών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι ταινίες δράσης άλλαξαν ύφος και απέκτησαν έναν πιο σοβαρό τόνο, με τον Brosnan να αναφέρεται συγκεκριμένα στο «Χωρίς ταυτότητα» με τον Matt Damon και τις συνέχειες που ακολούθησαν. «Ήξερα πως είχε επέλθει μια τεράστια αλλαγή και δεν είχα ιδέα πως θα ήμουν κομμάτι αυτής με την λήξη του συμβολαίου μου» δήλωσε στο περιοδικό The Rake ο Brosnan.

O Brosnan σχολίασε πως επί θητείας του τα κατορθώματα του Μποντ ήταν συνειδητά εξωπραγματικά με στόχο να διασκεδάσουν το κοινό.

«Ήξερα πως έπρεπε να κάνουν προσαρμογές, είχαν ισχυρό ανταγωνισμό και δεν επαναπροσδιόρισαν [το franchise], αλλά του έδωσαν μια πιο μυϊκή και δυναμική πτυχή» τόνισε ο 65χρονος ηθοποιός. Όπως εξήγησε στην συνέχεια, οι ταινίες με τον Τζέιμς Μποντ επί θητείας του λειτουργούσαν συνειδητά ως ένα «φανταστικό αστείο» για τους θεατές, καθώς ο «007» έκανε «εντελώς παράλογα» πράγματα όπως να προλαβαίνει ένα αεροπλάνο οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα.

Παρά την κριτική του στάση απέναντι στις σκηνοθετικής και αφηγηματικές επιλογές των τελευταίων ταινιών, ο Brosnan έχει μιλήσει με καλά λόγια για τον διάδοχο του στον ρόλο, ενώ πρόσφατα πρότεινε τον Tom Hardy για αντικαταστάτη του. Σύμφωνα πάντως με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Idris Elba θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για τον ρόλο, παρά τις διαψεύσεις του ιδίου. Η 25η και τελευταία ταινία του Craig ως Μποντ θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2019.