Επισημοποιήθηκε η επιστροφή των «Watchmen»

watchmen
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγή του HBO θα αφηγηθεί μια νέα ιστορία που διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή, με αναδρομές στο παρελθόν.

Οι ήρωες της εμβληματικής σειράς κόμικ «Watchmen» των Alan Moore, Dave Gibbons και John Higgins θα επιστρέψουν για νέες περιπέτειες σε μια τηλεοπτική σειρά που θα προβληθεί μέσω του HBO. Την εξέλιξη επιβεβαίωσε το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο με μια ανάρτηση στο Twitter, όπου αποκάλυψε πως η σειρά θα προβληθεί το 2019.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η νέα παραγωγή δεν θα αποτελεί ριμέικ της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Zack Snyder το 2009, ούτε μεταφορά της πρωτότυπης σειράς κόμικ. Αντιθέτως η τηλεοπτική σειρά θα αφηγηθεί μια νέα ιστορία που θα διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή. Πέραν των νέων χαρακτήρων που θα δημιουργηθούν για την σειρά αναμένονται να εμφανιστούν και ορισμένοι από τους κλασσικούς χαρακτήρες.

DC

Η ταινία του Zack Snyder ήταν μια αρκετά πιστή μεταφορά της πρωτότυπης σειράς κόμικ.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του τον περασμένο Μάιο, ο επικεφαλής της παραγωγής Damon Lindelof είχε χαρακτηρίσει το πρωτότυπο κόμικ «Παλαιά Διαθήκη» που εστίαζε στην δεκαετία του 1980 των Ronald Reagan, Margaret Thatcher και Mickhail Gorbachev. Αντίθετα η νέα σειρά θα είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο των Donald Trump, Theresa May και Vladimir Putin. Παράλληλα ο Lindelof τόνισε πως θα επισκεφτεί το παρελθόν των «Watchmen» μέσω από τα μάτια ενός απροσδόκητου, αλλά γνώριμου ήρωα.