O Anthony Hopkins είναι ένας σύγχρονος «Βασιλιάς Ληρ»

king-lear-anthony-hopkins Ed Miller
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η νέα μεταφορά του κλασσικού δραματικού έργου από το BBC και το Amazon Prime περιλαμβάνει ένα all-star καστ ηθοποιών.

Το κλασσικό δραματικό έργο του William Shakespeare«Βασιλιάς Ληρ», έχει μεταφερθεί από τον Richard Eyre, με τον Anthony Hopkins στον ομώνυμο ρόλο. Η τηλεοπτική συμπαραγωγή του BBC και των Amazon Prime Studios περιλαμβάνει ένα all-star καστ ηθοποιών και έχει ήδη προβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε το τρέιλερ του «Βασιλιά Ληρ» 

Η νέα μεταφορά του κλασσικού έργου διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, όπου ο 80χρονος Ληρ μοιράζει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του – την Γονερίλη, την Ρεγάνη και την Κορδέλια – ανάλογα με το μέγεθος της αγάπης που θα του εκφράσει η καθεμία. Η Κορδέλια αποφασίζει να μην κάνει κάτι τέτοιο και ο πατέρας της την αποκληρώνει. Στη συνέχεια όμως και αφού έχουν αναλάβει πλέον εξουσία, οι άλλες δυο κόρες διώχνουν τον πατέρα τους από το σπίτι.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ληρ, ο Γκλόστερ, πέφτει θύμα προδοσίας από τον γιο του και το άλλο του παιδί αναγκάζεται να κρυφτεί. Οι εξελίξεις φέρνουν τον Ληρ στα όριά του, ο Γκλόστερ τυφλώνεται, και όλα φαίνεται πως οδεύουν προς την πλήρη κατάρρευση. Τελικά ο Ληρ τα ξαναβρίσκει με την Κορδέλια, αλλά όπως σε πολλά από τα έργα του Shakespeare, η χαρά είναι πρόσχαρη και η τραγωδία πάντοτε παραμονεύει.

Amazon / Ed Miller

Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Eyre βασισμένος στο πρωτότυπο έργο εμφανίζονται επίσης οι Emma Thompson, Emily Watson, Florence Pugh, Jim Broadbent, John Macmillan, Andrew Scott, Jim Carter, Tobias Menzies και Christopher Eccleston. Ο «Βασιλιάς Ληρ» έχει ήδη προβληθεί μέσω του BBC και θα κάνει την πρεμιέρα του στο Amazon Prime Video στις 28 Σεπτεμβρίου.