Love me like it' s summer: 6+1 ταινίες για τον έρωτα

call-me-by-your-name
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
VodafoneTV

Ο έρωτας μπορεί να ταιριάζει στο καλοκαίρι, ωστόσο, είναι παντός καιρού και ο κινηματογράφος βρίθει από ιστορίες που τον εξυμνούν, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο.

Ιστορίες για ερωτευμένους που ενέδωσαν στο πάθος, πειραματίστηκαν, απελευθερώθηκαν, πληγώθηκαν, προδόθηκαν, χώρισαν. Ο έρωτας που διχάζεται ανάμεσα σε δυο αντικείμενα του πόθου, ο έρωτας που ξεκινά από μια φιλία, ο έρωτας που αναβιώνει, ο πρώτος έρωτας.

Το Vodafone TV φέρνει on demand στις οθόνες μας επτά από τις μορφές του, για να μας θυμίσει το μεγαλείο του έρωτα, να μας συγκινήσει, να μας γοητεύσει, σαν…καλοκαίρι!

Call me by your name: Ο πρώτος έρωτας

Ταινία για την επιθυμία κι ένα ολόκληρο ταξίδι προς την ερωτική πραγμάτωση, το Call me by your name μας αποκαλύπτει τα συστατικά με τα οποία φτιάχνεται ο πόθος. Ο πρώτος. Ο αρχετυπικός. Ο σκηνοθέτης, Luca Guadagnino, δημιουργεί μια ιστορία αγάπης και απώλειας συνθέτοντας έντονα συναισθήματα με μουσικές μελωδίες και την καλοκαιρινή ραστώνη. Σε αυτή την ιστορία ο 17χρονος  Έλιο (Timothée Chalamet) γνωρίζει τον Αμερικανό Όλιβερ (Armie Hammer), ένα φοιτητή που φιλοξενεί η οικογένειά του, και μαζί του βουτά στη θάλασσα του ιταλικού τοπίου και του έρωτα που έχει τη δύναμη να σε μεταμορφώσει. Η σεξουαλική αφύπνιση είναι η αφορμή για να γίνει ο θεατής μάρτυρας μιας μυσταγωγίας καθώς η λαχτάρα διεισδύει κάτω από τη σάρκα του Έλιο, κι ο ίδιος ανήμπορος πότε την υμνεί και πότε θρηνεί γι' αυτήν.  

Me before you: Ο έρωτας μεταξύ διαφορετικών κόσμων

Μια ιστορία αγάπης που ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου της Jojo Moyes έρχεται να συμφιλιώσει, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να συμφιλιώσει, κόσμους διαφορετικούς. Η ρομαντική περιπέτεια του Will και της Lou βασίζεται στη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα που εντοπίζεται σε πολλά επίπεδα. Στο χαρακτήρα, τη διάθεση και την εμφάνιση, στην κοινωνική τάξη, και κυρίως στη σωματική επάρκεια. Ο Will (Sam Claflin) εύπορος νέος, μορφωμένος που τα' χει ζήσει όλα, πλέον έχει δύστροπη και κυνική συμπεριφορά η οποία οφείλεται σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τη μουντίλα της εσωτερικής του κατάστασης έρχεται να σπάσει η μέσα στην τρελή χαρά και το ατέλειωτο χρώμα Lou (Emilia Clarke), μια νεαρή κοπέλα προερχόμενη από  οικογένεια της εργατικής τάξης που χωρίς να έχει ζήσει πολλά φαίνεται να είναι ευτυχισμένη και μόνο που υπάρχει. Οι κόσμοι των δύο νέων συναντιούνται, συμφιλιώνονται και χωρίζουν ξανά για να δεθούν για πάντα μεταξύ τους.

No strings Attached: Η φιλία που έγινε έρωτας

«Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο πορνό μου με όλο αυτό το πραγματικό σεξ να συμβαίνει γύρω μου» λέει ο Eli (Jake Johnson) στους Emma (Natalie Portman) και Adam (Ashton Kutcher), οι οποίοι είναι δύο παιδικοί φίλοι που έχουν αποφασίσει να πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παραπέρα, να την κάνουν σαρκική. Με τη μία πολυάσχολη γιατρό και τον άλλο με εργασία στην τηλεόραση και πολλές ερωτικές περιπέτειες, η περιστασιακή τους σχέση με βάση το σεξ και απουσία συναισθηματισμών θα μπορούσε να ήταν το κλειδί της ευτυχίας τους. Μια ιστορία για δύο ανθρώπους που δεν ήθελαν αποκλειστικότητα, συγκινήσεις, προσπάθεια, απαιτήσεις και τα πήγαιναν τέλεια μέχρι που προέκυψε ο... έρωτας.

After Midnight: Ο έρωτας για δύο ανθρώπους

Το δημοφιλές μουσείο κινηματογράφου Μόλε του Αντονέλλι, στο Τορίνο, ανοίγει τις πόρτες του για να στεγάσει ένα σινεφιλικό τρίγωνο και μια περίεργη, αστεία, νοσταλγική και ιδιαίτερη ιστορία αγάπης. Ο Martino (Giorgio Pasotti) είναι ο νυχτοφύλακας του μουσείου και βαθιά ερωτευμένος με το σινεμά, ώσπου μια νύχτα το κορίτσι που ανομολόγητα ποθεί πέφτει πάνω του. Η Amanda (Francesca Inaudi) καταζητείται επειδή έριξε ζεστό λάδι στο αφεντικό της και ο Martino αναλαμβάνει να την κρύψει μέσα στην πιο ευφάνταστη κρυψώνα, στο σινεμά. Κι εκεί, μέσα στο γοητευτικό και σκοτεινά κινηματογραφικό σύμπαν, η Amanda γοητεύεται από το σινεμά και από τον Martino... Περνούν έτσι μέρες μαζί ώσπου φτάνει η στιγμή που πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση, να διαλέξει ανάμεσα στον σωτήρα της Martino και τον πρώην γοητευτικό  φίλο της Angelo (Fabio Troiano), με τον οποίο είναι ακόμα ερωτευμένη.

Double Lover: Ο έρωτας γεμάτος μυστικά

Μια φεστιβαλική ιστορία που έχει μείνει στην ιστορία ως cult classic, ξεκινάει με ένα δυνατό και προκλητικό κοντινό στο αιδοίο της Chloé (Marine Vacth). Ο σκηνοθέτης François Ozon επιλέγει μία τολμηρή σκηνή για να ανοίξει μία τοληρή ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ για την ιστορία ενός δολοφονικού τριγώνου. Στο κέντρο της ιστορίας η Chloé η οποία υποφέροντας από ψυχοσωματικούς πόνους στο στομάχι επισκέπτεται τον ψυχίατρο Paul (Jérémie Renier) τον οποίο και ερωτεύεται. Ο Paul όμως είναι γεμάτος μυστήριο και μυστικά, ειδικά ως προς ένα πρόσωπο της οικογένειάς του, πράγμα που οδηγεί την ψυχοσύνθεση της Chloé σε σκοτεινά μονοπάτια.

Fifty Shades of Freed: Ο hardcore έρωτας

Παντρεμένο πια στην τρίτη ταινία της τριλογίας το ζευγάρι με τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις έρχεται να φέρει την...απελευθέρωση. «Πρέπει να παραφέρομαι πιο συχνά» διαπιστώνει η άλλοτε σεμνότυφη Anastasia (Dakota Johnson) που δίπλα στον Christian (Jamie Dornan) φαίνεται να νιώθει πια άνετα στον ρόλο της κυρίας Grey. Η τριλογία κορυφώνεται με την κορύφωση της σχέσης του συζύγου με τις σαδιστικές τάσεις και της συζύγου με τις μαζοχιστικές επιθυμίες. Ωστόσο, η αφροδισιακή τους σχέση ταράζεται από το παρελθόν και ιστορία τους αποκτά στοιχεία θρίλερ.

The Best of me: Ο «ξαναζεσταμένος» έρωτας

Μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες στον έρωτα, βασισμένη σε βιβλίο του Nicholas Sparks έρχονται για να ζωντανέψουν οι Dawson (James Marsden) και Amanda (Michelle Monaghan), οι οποίοι σε νεαρή ηλικία ήταν ζευγάρι, οι συνθήκες, ωστόσο, ανάγκασαν τον Dawson να απομακρύνει την Amanda. 20 χρόνια μετά, διαφορετικοί οι ίδιοι, με εντελώς διαφορετικές ζωές και μακριά ο ένας από τον άλλο, οι δρόμοι τους ξανασμίγουν με αφορμή το θάνατο ενός κοινού τους φίλου. Μέσα από πολλά flashbacks, βροχερό καιρό και λίμνες, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει ακόμα φλόγα ανάμεσά τους. Είναι όμως αρκετή για να τους φέρει ξανά μαζί;

Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο είναι στη διάθεσή μας με το πάτημα ενός κουμπιού. Κι αν οι παραπάνω ταινίες σας γεννήσουν ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για ρομαντισμό, δείτε 10 ξεχωριστές ταινίες του είδους, ειδικά για το καλοκαίρι. Άλλωστε, μέσα από την πλούσια ταινιοθήκη του VodafoneTV, απολαμβάνεις όποια ταινία θες, τη στιγμή που εσύ θες!