Η Kelly Marie Tran καταγγέλλει παρενόχληση από «φαν» των ταινιών «Star Wars»

kelly-marie-tran Jordan Strauss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Απάντησε στα ρατσιστικά σχόλια μέσω ανοιχτής επιστολής και «προειδοποίησε» τους επικριτές της πως «μόλις ξεκίνησε».

Το όγδοο επεισόδιο των «Star Wars» μπορεί να έσπασε τα ταμεία, αλλά παράλληλα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με την Kelly Marie Tran να βρίσκεται κυρίως στο στόχαστρο πολλών «απογοητευμένων» οπαδών της σειράς ταινιών. Ο χαρακτήρας της, Rose Tico, ήταν η πρώτη μη λευκή γυναίκα με σημαντικό ρόλο στην κεντρική ιστορία, με την Tran να δέχεται ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ηθοποιός τελικά έσβησε τον λογαριασμό της στο Instagram και απάντησε δημόσια στα σχόλια που δέχτηκε, μέσω ενός άρθρου που δημοσίευσαν οι New York Times με τίτλο «I won’t be marginalized by online harassment», δηλαδή: «Δεν θα απομονωθώ από τη διαδικτυακή παρενόχληση».

H Kelly Marie Tran θα επιστρέψει στο ένατο επεισόδιο της σειράς «Star Wars».

Όπως εξηγεί στην ανοιχτή επιστολή της η Tran, για πολλούς μήνες ένιωσε πως οι λέξεις των επικριτών της ήταν πιο σημαντικές από την αυτοεκτίμησή της, μέχρι που συνειδητοποίησε πως βρισκόταν αντιμέτωπη με ψέματα και είχε υποστεί «πλύση εγκεφάλου» ώστε να πιστεύει πως η ύπαρξή της εξαρτάται από την έγκριση των άλλων.

«Μπορεί να με ξέρετε ως Kelly. Είμαι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία “Star Wars”. Είμαι η πρώτη Ασιάτισσα που εμφανίζεται σε εξώφυλλο του Vanity Fair. Το πραγματικό μου όνομα είναι Loan και μόλις ξεκίνησα» κατέληξε στο άρθρο της η ηθοποιός.

Τα γυρίσματα του ένατου και τελευταίου επεισοδίου στην ιστορία των Skywalkers έχουν ήδη ξεκινήσει. Η ταινία που έγραψε και σκηνοθετεί ο J.J. Abrams για να αφηγηθεί τον αγώνα των επαναστατών κατά των δυνάμεων του Kylo Renι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2019.