Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο

peter-Jackson Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας φιλοδοξεί να αποδώσει με τον πιο πιστό τρόπο την οπτική και ακουστική του Μεγάλου Πολέμου.

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια που ο Peter Jackson ολοκλήρωσε τη δεύτερη τριλογία του βασισμένη στα έργα του J.R.R. Tolkien και ετοιμάζει την επιστροφή του στη σκηνοθεσία. Η νέα του ταινία δεν θα είναι κάποια επική ταινία φαντασίας, αλλά ένα ντοκιμαντέρ για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ «They Shall Not Grow Old» παραπέμπει στο δημοφιλές ποίημα του Robert Laurence Binyon «For The Fallen», το οποίο τιμά τους νεκρούς των Βρετανών στον πόλεμο. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί για το BFI London Film Festival στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται από την πρώτη φωτογραφία της παραγωγής που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να επιχρωματίσει και να μετατρέψει σε 3D το αρχειακό υλικό που είχε στη διάθεσή του.

Μιλώντας για την απόφασή του να επεξεργαστεί το αρχειακό υλικό, ο Jackson εξήγησε πως ήθελε να μεταφέρει τις σκηνές στη σύγχρονη εποχή, καθώς στην αρχική του μορφή η κίνηση θύμιζε περισσότερο τις ταινίες του Charlie Chaplin. «Χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη υπολογιστική δύναμή μας για να διαγράψουμε τους τεχνολογικούς περιορισμούς που υπήρχαν στον κινηματογράφο πριν από 100 χρόνια, θα  δούμε και θα ακούσουμε τον Μεγάλο Πόλεμο όπως τον βίωσαν τότε» τόνισε ο Jackson.