Ταινίες της εβδομάδας (23/8/2018)

ola-gia-ti-doksa
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Πλούσια δράση, σασπένς και έντονες δραματικές στιγμές στις νέες επιλογές της εβδομάδας για μια έξοδο στον κινηματογράφο.

«Borg McEnroe: Όλα για τη δόξα» (Borg vs McEnroe)
Καλοκαίρι 1980. Το πιο βροχερό καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες, δεν αποτρέπει δεκάδες χιλιάδες θεατές, από το να φτάσουν στο Γουίμπλεντον, για να δουν τον νούμερο ένα παίκτη τένις παγκοσμίως, τον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ, να κατακτά τον πέμπτο του τίτλο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τους προβολείς: μόλις 24 χρονών, ο Μποργκ έχει φτάσει στα όριά του. Είναι εξαντλημένος σωματικά και ψυχολογικά από την πίεση που υφίσταται ως ο πρωταθλητής, απέναντί του στέκεται ο 20χρονος οξύθυμος, φωνακλάς και αναιδής προς διαιτητές, δημοσιογράφους και κάθε είδους θεσμό Τζον ΜακΕνρό. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται και οι δύο αντίπαλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι, ο μόνος άνθρωπος ικανός να καταλάβει τι περνούν εκείνη την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους: ο άνθρωπος που αντικρίζουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
Σκηνοθεσία: Janus Metz, Σενάριο: Ronnie Sandahl, Ερμηνεύουν: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård και Tuva Novotny.

«Ανεκπλήρωτος Γάμος» (On Chesil Beach)
Βρετανία. Ιούλιος, 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλορένς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται... Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς.
Σκηνοθεσία: Dominic Cooke, Σενάριο: Ian McEwan, Ερμηνεύουν: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff και Emily Watson.

«Meg: Ο κυρίαρχος του βυθού» (The Meg)
Ένα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ένας εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο, και ενάντια στην επιθυμία της της κόρης του ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα - και τον ίδιο τον ωκεανό - από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon.
Σκηνοθεσία: Jon Turteltaub, Σενάριο: Dean Georgaris, Erich Hoeber και Jon Hoeber, Ερμηνεύουν: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson και Cliff Curtis.

«Μια πάπια μα ποια πάπια» (Duck Duck Goose)
Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους. Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη.
Σκηνοθεσία: Christopher Jenkins, Σενάριο: Christopher Jenkins, Rob Muir, Scott Atkinson και Tegan West, Ερμηνεύουν: Μανώλης Γιούργος, Γιάννης Υφαντής, Γιώτα Μηλίτση και Αλεξάνδρα Λέρτα.

«Slender Man»
Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.
Σκηνοθεσία: Sylvain White, Σενάριο: David Birke και Victor Surge, Ερμηνεύουν: Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair και Javier Botet.

«Ο πεταλούδας» (Papillon)
Βασισμένη στα αυτοβιογραφικά Best seller «Papillon» και «Banco», η ταινία αφηγείται την επική ιστορία του Χένρι ενός διαρρήκτη Χρηματοκιβωτίων του παριζιάνικου υποκόσμου, ο οποίος κατηγορείται άδικα για έναν φόνο και τελικά καταδικάζεται σε ισόβια για να εκτίσει την ποινή του σε ένα ξακουστό σωφρονιστικό ίδρυμα που βρίσκεται στο «Νησί του Διαβόλου». Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του ο Πεταλούδας συμμαχεί με έναν ιδιόρρυθμο παραχαράκτη που με αντάλλαγμα την προστασία του, προσφέρεται να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Πεταλούδα.
Σκηνοθεσία: Michael Noer, Σενάριο: Aaron Guzikowski, Ερμηνεύουν: Charlie Hunnam, Rami Malek, Tommy Flanagan και Eve Hewson.

«Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ!» (Come un gatto in tangenziale)
Ο Τζοβάνι και η Μόνικα είναι, ίσως, οι πιο αταίριαστοι άνθρωποι στον πλανήτη. Εκείνος είναι ένας διανοούμενος που ζει στο κέντρο της Ρώμης, και εκείνη είναι πρώην ταμίας σε σούπερ μάρκετ που παλεύει με τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής στην πολυπολιτισμική γειτονιά της, στα προάστια. Οι δυο τους ίσως να μην είχαν συναντηθεί ποτέ, αν δεν τους ένωνε ένας κοινός στόχος: να κάνουν τα πάντα για να... χωρίσουν τα παιδιά τους.
Σκηνοθεσία: Riccardo Milani, Σενάριο: Furio Andreotti, Giulia Calenda, Paola Cortellesi και Riccardo Milani, Ερμηνεύουν: Paola Cortellesi, Antonio Albanese, Sonia Bergamasco και Luca Angeletti.

«Ημέρες του Έρωτα» (Giorni d' Amore)
Δύο ερωτευμένοι νέοι από φτωχές αγροτικές οικογένειες θέλουν να παντρευτούν. Οικονομικά, όμως, αδυνατούν και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να διαθέσουν το απαραίτητο ποσό. Για να αποφύγουν την επίκριση της τοπικής κοινωνίας και τα υπερβολικά έξοδα αποφασίζουν να προσποιηθούν ότι κλέβονται, με τη συνεργασία των οικογενειών τους. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα ξεφεύγουν από το αρχικό τους σχέδιο....
Σκηνοθεσία: Giuseppe De Santis και Leopoldo Savona, Σενάριο: Libero De Libero, Giuseppe De Santis, Elio Petri και Gianni Puccini, Ερμηνεύουν: Marcello Mastroianni, Marina Vlady, Giulio Calì και Angelina Longobardi.

Ο Πεταλούδας (Papillon) (1973)
Ο Πεταλούδας, που οφείλει το όνομά του στο μεγάλο τατουάζ πεταλούδας που φέρει στο σώμα του, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Ο Πεταλούδας, αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν. Η τιμωρία του είναι να φυλακιστεί στο Νησί του Διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, απ' όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες...
Σκηνοθεσία: Franklin J. Schaffner, Σενάριο: Dalton Trumbo και Lorenzo Semple Jr., Ερμηνεύουν: Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory και Don Gordon.