Καθυστερήσεις για τον νέο πολυαναμενόμενο James Bond

danny-boyle Chris Pizzello
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

O σκηνοθέτης Danny Boyle αποχώρησε από την παραγωγή γιατί είχε σοβαρές «δημιουργικές διαφορές» τόσο με τους παραγωγούς, όσο και με τον Daniel Craig.

Ο Danny Boyle αποφάσισε να παραιτηθεί από την σκηνοθεσία της 25ης ταινίας «Τζέιμς Μποντ», προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην παραγωγή. Η δραματική έξοδος του Βρετανού σκηνοθέτη οφείλεται στις «δημιουργικές διαφορές» με την παραγωγό Barbara Broccoli και τον Daniel Craig.

Σύμφωνα με νέο άρθρο του Hollywood Reporter, εκτός του Boyle παραιτήθηκε για τους ίδιους λόγους και ο σεναριογράφος της ταινίας, John Hodge, θέτοντας σε αμφιβολία το φιλόδοξο σχέδιο παραγωγής. Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, με στόχο μια πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2019. «Πιθανότατα το “Bond 25” δεν θα φτάσει στους κινηματογράφους πριν τα τέλη του 2020» σημείωσε μια πηγή του άρθρου, συμπληρώνοντας όμως πως «ακόμα και πριν φύγει ο Boyle, υπήρχαν σκέψεις να μετατεθεί η κυκλοφορία της ταινίας για τις αρχές του 2020».

Reuters

Οι διαφορές του σκηνοθέτη με τον Daniel Craig αναφορικά με το κάστινγκ φαίνεται πως να είναι ένας από τους κύριους λόγους που πήρε την απόφαση να παραιτηθεί.

Οι ακριβείς λόγοι για την παραίτηση του Boyle δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά ενδέχεται να συσχετίζονται με έναν Ρώσο χαρακτήρα στην ταινία. Οι παραγωγοί δεν ήταν ικανοποιημένοι με το σενάριο, καθώς εστίαζε πολύ στις πρόσφατες τεταμένες πολιτικές σχέσεις με την Ρωσία και στην ιδέα ενός «σύγχρονου Ψυχρού Πολέμου».

Μια άλλη πηγή όμως ισχυρίζεται πως η παραίτηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη οφείλεται στις διαμάχες που είχε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας. Αφορμή για τη διένεξη που οδήγησε σε παραίτηση ήταν η ενδεχόμενη επιλογή του Πολωνού ηθοποιού, Tomasz Kot, για τον ρόλο του κεντρικού «κακού» της ταινίας. Η πηγή σημειώνει πως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το σενάριο της ταινίας, όσο οι προεπιλογές στο κάστινγκ.