Ο George Clooney είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο

george-clooney
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μολονότι έχει να γυρίσει ταινία από το 2016.

Η ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes για τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο πάντοτε αποτελεί θέμα συζήτησης, τόσο για την τελική κατάταξη, όσο και για το ύψος των αμοιβών. Η λίστα όμως αποκαλύπτει τις ανισορροπίες στον χώρο του θεάματος, αφού, σύμφωνα με την περσινή λίστα, 14 άνδρες ηθοποιοί πληρώθηκαν περισσότερο από την πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιό, Emma Stone.

Φέτος η κατάσταση βελτιώθηκε, καθώς μόλις έξι άνδρες πληρώθηκαν περισσότερο από την πρώτη γυναίκα συνάδελφό τους για φέτος. Παρόλα αυτά, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει τεράστιο. Για φέτος, πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός υπήρξε η Scarlett Johansson, με συνολικά έσοδα ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην τελευταία ταινία των «Εκδικητών».

Invision/AP / Grant Pollard

Η πώληση της Casamigos έφερε τον George Clooney στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes.

Στην κατηγορία των ανδρών, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο George Clooney με έσοδα 239 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή έξι φορές περισσότερο από την Johansson. Η επίδοση του Clooney είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο ηθοποιός δεν έχει συμμετάσχει σε ταινία από το δραματικό θρίλερ «Το παιχνίδι του χρήματος» που σκηνοθέτησε η Jodie Foster το 2016.

Invision/AP / Richard Shotwell

Η Scarlett Johansson πρωταγωνίστησε ως Μαύρη Χήρα στο «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» της Marvel που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Clooney βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ανδρών ήταν η πρόσφατη πώληση της εταιρείας παραγωγής τεκίλας, Casamigos, που είχε ιδρύσει με φίλους του, για το εξωπραγματικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.