Our Summer Heroes: 7 ταινίες με σούπερ- ήρωες για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο

avengers-infinity-war
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
VodafoneTV

Τα τελευταία χρόνια ο κινηματογράφος κατακλύζεται από ιστορίες ηρώων με σούπερ δυνάμεις, μάσκες, στολές, μπέρτες ή και λάσο, τρομακτικούς κακούς ή μαχητές υπέρ του καλού. 7 από αυτές μας συστήνει το Vodafone TV μέσα από την πλούσια ταινιοθήκη του και μπορούμε να τις δούμε ανά πάσα στιγμή On demand. Πάμε να τις γνωρίσουμε;

Από τη δεκαετία του '70, όταν το σινεμά άνοιξε δειλά-δειλά τις οθόνες του για να υποδεχτεί τους πρώτους ήρωες των κόμικς, φτάσαμε σήμερα στο απόγειο της βασιλείας των σούπερ ηρώων, αφού η κινηματογραφική βιομηχανία διαπίστωσε πως η στολή μετράει, πουλάει και δημιουργεί αφοσιωμένους θεατές. Στην κινηματογραφική μεταφορά των κόμικς οι εταιρείες παραγωγής κονταροχτυπιούνται για τα πρωτεία. Όσο περισσότεροι μονομαχούν, τόσο καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικς δημιουργούν προς όφελός μας.

Μερικούς από αυτούς τους ήρωες και τις μάχες τους φροντίζει να μας συστήσει το Vodafone TV φέρνοντας στις οθόνες μας 7 σούπερ-ηρωικές ταινίες.

Avengers Infinity War: Μάχη με απαρτία των ηρώων της Marvel

Το πρώτο μέρος της ταινίας Avengers ξεκίνησε πολύ δυνατά, συνέχισε με το δεύτερο μέρος και οδηγήθηκε στο απόγειο με το τρίτο (Avengers Infinity War) με το οποίο μάλιστα επετεύχθη το εμπορικότερο άνοιγμα στην ιστορία του σινεμά σημειώνοντας ρεκόρ εισπράξεων. Στην τρίτη ταινία κρίνεται κυριολεκτικά το τέλος του κόσμου και γι' αυτό επιστρατεύεται ολόκληρο το σύμπαν της Marvel- πέρα δηλαδή από τους έξι κλασικούς Εκδικητές, Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Loki (Tom Hiddleston), βλέπουμε και ήρωες όπως ο Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) ή ο Black Panther (Chadwick Boseman). Είναι όλοι τους εκεί στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία κόμικ του 2018 με τον καλύτερο-χειρότερο κακό, τον Thanos (Josh Brolin), ο οποίος  κλέβει ένα από τα έξι πετράδια της αιωνιότητας. Η απόκτησή τους σημαίνει την καταστροφή του μισού σύμπαντος γι΄αυτό και οι Avengers έχουν μπόλικη δουλειά. Καταιγιστικές σκηνές δράσης που τελειώνουν μόνο για να αρχίσουν ξανά με υπέροχα εφέ, εκπληκτικές εναλλαγές πλάνων και το αποτέλεσμα είναι ανάλογο του κάστιγνκ.

Deadpool 2: Ο badass ήρωας

Ο αγαπημένος, αθυρόστομος ήρωας της Marvel επιστρέφει το ίδιο ετοιμόλογος, το ίδιο ασυγκράτητος. Η δεύτερη ταινία του Deadpool αφορά την οικογένεια του ήρωα που καλείται να τα χάσει όλα για να βρει στην πορεία τη θέση του στο σύμπαν των σούπερ ηρώων. Στη δεύτερή του ταινία, ο Deadpool (Ryan Reynolds), στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει έναν εξαιρετικά δυνατό στρατιώτη από το μέλλον, (Josh Brolin), δημιουργεί μια ομάδα κρούσης από μεταλλαγμένους και μη, τους X-Force. Επιπλέον, έπειτα από ένα τραγικό συμβάν προσπαθεί (;) να γίνει το πατρικό πρότυπο ενός έφηβου και ορφανού μεταλλαγμένου, του Firefist (Julian Dennison). Η ταινία καταφέρνει να ξεπεράσει την προγενέστερη διατηρώντας και ενισχύοντας τα στοιχεία που έκαναν την πρώτη ταινία να ξεχωρίσει: τις φαρμακερές ατάκες, τη μάχη με τον καθωσπρεπισμό, το σπάσιμο του 4ου τοίχου, τις ειρωνικές αναφορές στο Wolverine, τους X-Men και γενικά τους σούπερ ήρωες κ.ά.

Lego DC Comics Super Heroes: Aquaman-Rage of Atlantis

Η 8η κατά σειρά ταινία animation από τη σύμπραξη της DC με τη Lego έχει στο επίκεντρό της τον Aquaman και την Ατλαντίδα του. Περιπέτεια με σούπερ ήρωες που κινείται στα όρια της κωμωδίας, η ταινία μάς αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο ο Aquaman χάνει τον έλεγχο της Ατλαντίδας. Στην  γιορτή για την επέτειο της ανακήρυξής του ως βασιλιά, στην οποία έχει προσκαλέσει την ομάδα της Justice League, ο αδερφός του, Ocean Master, εκθέτει σε ένα κόκκινο φως τον λαό της Ατλαντίδας και τον μεταμορφώνει σε εξαγριωμένο πλήθος. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Aquaman εκθρονίζεται βάσει νόμου που σκαρώνει ο αδερφός του, ενώ ο σύμβουλος του Ocean Master, Atrocitus, διατάζει την εξουδετέρωση της Justice League. Πολλή δουλειά και ατέρμονες μάχες περιμένουν τους ήρωες και σε αυτήν την ιστορία, με τον Aquaman να πρέπει να κινήσει πραγματικά γη, ουρανό και θάλασσες για να τα καταφέρει.

A Wrinkle in Time: Οικογενειακή διαστημική περιπέτεια

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα παιδικής λογοτεχνίας της Madeleine L’ Engles, η ταινία δράσης και επιστημονικής φαντασίας της Disney αποπειράται να προσεγγίσει κυρίως νεαρότερες ηλικίες. Η ιστορία βασίζεται σε ένα οικογενειακό δράμα, την εξαφάνιση του πατέρα (Chris Pine) της Meg (Storm Reid), ενός ανήσυχου, ιδιόμορφου κοριτσιού, και του πανέξυπνου αδερφού της, Charles (Deric McCabe). Τα παιδιά ανακαλύπτουν μέσω μιας σχισμής στον χρόνο πως ο πατέρας τους, έχει απαχθεί σε ένα μακρινό πλανήτη όπου άρχοντας είναι ένας παλλόμενος εγκέφαλος. Έτσι, παρέα με τον φίλο τους, Calvin (Levi Miller), και με τη βοήθεια τριών χρονοταξιδευτριών (Mindy Kaling, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey) ξεκινούν για να σώσουν τον πατέρα τους.

Η ισχύς εν τη ενώσει: Justice League

Ένα μεγάλο κακό έχει βρει την ανθρωπότητα και το σύμπαν της DC, καθώς σε προηγούμενη ταινία ο Superman (Henry Cavill) έχασε τη ζωή του. Kαθώς το πένθος για τον χαμό του αγαπημένου εξωγήινου και μεσσία της ανθρωπότητας βαραίνει, ο κόσμος απειλείται από έναν ακόμη εξωγήινο. Ο καθόλου φιλικός και κακών προθέσεων κερασφόρος, Steppenwolf (Ciarán Hinds), έρχεται στη Γη για να αποσπάσει τρία μαγικά κουτιά που θα του δώσουν αμέτρητη δύναμη.

 Ο Batman (Ben Affleck) όμως ξαναβρίσκει το νόημα της κουρασμένης και σκοτεινής του ύπαρξης και γίνεται ο πρωτομάστορας μιας μυθικής στρατιάς ηρώων. Έτσι, Batman, Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) και η ψυχή της ομάδας, Wonder Woman (Gal Gadot), συνασπίζονται για το κοινό καλό σε μια ταινία που χρησιμοποιεί δημιουργικά την ομαδικότητα, εντάσσει λειτουργικά το χιούμορ στους διαλόγους και προσφέρει στιγμές αδρεναλίνης μέσα από προσεκτικά χορογραφημένες εντυπωσιακές σκηνές μάχης (extra plus η μάχη με τις Αμαζόνες).

Ο μυστικιστής ήρωας: Doctor Strange

Πρόκειται για μια πολύ διαφορετική περιπέτεια φαντασίας της Marvel η οποία συνδυάζει ετερόκλητα στοιχεία και καταφέρνει να ανανεώσει το είδος των ταινιών με υπερήρωες.

Ο  Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) είναι ένας διάσημος, εγωκεντρικός, αλαζόνας νευροχειρουργός, ο οποίος, έπειτα από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα, φέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στα χέρια, και άρα δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του. Και εκεί που η συμβατική ιατρική σταματά, ξεκινάει το ταξίδι στο Νεπάλ, όπου «ακούγεται» πως εδράζεται ένα μοναστήρι ικανό να τον βοηθήσει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κέντρο μύησης, με δασκάλα τη μυστηριώδη φιγούρα της Αρχαίας (Tilda Swinton), σε τέχνες και γραφές που προικίζουν με μαγικές ικανότητες όποιον τις κατέχει. Αρκεί να μην πέσουν σε λάθος χέρια. Πράγμα που συμβαίνει όταν ένας πρώην μαθητής του ιδιότυπου σχολείου αποκολλάται από τους κόλπους του και κινείται εναντίον του. Κι εδώ αρχίζει η δράση σε μια ταινία που μπλέκει με εξαιρετικό χειρισμό την παράδοση των σούπερ ηρώων με τον μυστικισμό, τη μαγεία και την ανατολίτικη φιλοσοφία. Παράλληλα συνδέει τεχνηέντως τις καλειδοσκοπικές εικόνες και τα οπτικά εφέ με τα υπαρξιακά ερωτήματα και το χιούμορ, τη σύγχρονη πραγματικότητα με τις παράλληλες πραγματικότητες και τις σκοτεινές δυνάμεις.

Guardians of the Galaxy: Οι έκπτωτοι σώζουν τον Γαλαξία

Από τις πρώτες κινηματογραφικές παρέες ηρώων (και μάλιστα αντισυμβατικών), η ταινία κατέχει ιδιαίτερη θέση στο σύμπαν της Marvel και των ηρώων της, ξεχωρίζει δε για τους τυχοδιώκτες ήρωες και το διαστημικό περιβάλλον δράσης. Στο κέντρο της διαγαλαξιακής περιπέτειας βρίσκεται ο γήινος Peter Quill (Chris Pratt) ο οποίος κλέβει μία ουράνια σφαίρα με τρομερές δυνατότητες. Διεκδικητής της είναι ο σατανικός Ronan (Lee Pace). Για να αποφευχθεί η αρπαγή του πολυπόθητου αντικειμένου από τον κακό της ιστορίας, ο Peter αναγκάζεται να συμμαχήσει με μια χούφτα αμφιλεγόμενων ηρώων προερχόμενων από κάθε γωνιά του σύμπαντος. Πρόκειται για ένα οπλισμένο ρακούν (με τη φωνή του Bradley Cooper), έναν άνθρωπόμορφο κορμό δέντρου (με τη φωνή του Vin Diesel), την πράσινη στο δέρμα πολεμίστρια Gamora (Zoe Saldana) και τον υπερμυώδη ταγμένο για εκδίκηση Drax (Dave Bautista). Οι ήρωες αυτοί αποδεικνύεται πως έχουν τρομερή χημεία και αίσθηση συντροφικότητας, προσφέροντας λίγο ακόμα σε μια ταινία που ούτως ή άλλως ξεχωρίζει. Γιατί; Δίνει χώρο στην περιπέτεια, τα εξωπραγματικά πλάνα και το ευρηματικό χιούμορ, δίχως να αναλώνεται σε περιττές συστάσεις των ηρώων. Τα υπόλοιπα, θα τα διαπιστώσετε επί της οθόνης.

Μια σειρά από ταινίες που αποθεώνουν την έννοια της δράσης, για να τις απολαύσεις όλες στο Vodafone TV τη στιγμή ακριβώς που θέλεις. Για να βιώσεις την ένταση, την αγωνία αλλά και την κάθαρση, όπως μόνο οι ταινίες σούπερ ηρώων μπορούν να τις πλάσουν και να δεις το φθινόπωρο με άλλο μάτι.