Αντιμέτωπος με μήνυση ο Sacha Baron Cohen για το «Who Is America»

sacha-baron-cohen Evan Agostini
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πολιτικός που αντιμετωπίζει κατηγορίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς ισχυρίζεται πως γελοιοποιήθηκε στην εκπομπή.

Ο Αμερικανός πολιτικός Roy Moore κατέθεσε τελικά μήνυση κατά του Sacha Baron Cohen, ζητώντας αποζημίωση 95 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς θεωρεί πως «γελοιοποιήθηκε» στη σατυρική εκπομπή «Who Is America», όπως έχει συμβεί με πολλούς άλλους καλεσμένους. Σε ένα σκετς της εκπομπής, ο Cohen υποδύεται έναν Ισραηλινό στρατιωτικό και καλεί τον Moore σε συζήτηση για το Ισραήλ.

Showtime/HBO

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας ο Cohen του δείχνει μια συσκευή που φέρεται να ανιχνεύει παιδόφιλους. Όταν την πλησιάζει στο σώμα του Moore, η συσκευή αρχίζει να χτυπά και ο καλεσμένος αντιδρά έντονα αποχωρώντας. Το συγκεκριμένο σκετς αναφέρεται σε κατηγορίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς κατά του Moore, οι οποίες ήρθαν στο φως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στις επερχόμενες εκλογές της Γερουσίας.

 Ο Moore είχε απειλήσει πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Cohen και του δικτύου Showtime σε περίπτωση που προβαλλόταν η επίμαχη συνέντευξη. Όπως εξηγεί στην μήνυσή του, ο πολιτικός έπεσε θύμα «των ψεμάτων και της παραπλάνησης» του Cohen με στόχο να τον δυσφημίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Moore υπέγραψε τις τυπικές άδειες που απαιτούνται για να προβληθεί η συνέντευξη, αλλά η νομική του πλευρά ισχυρίζεται πως η άδεια αποκτήθηκε μέσω «απάτης». Εκπρόσωπος του Showtime απέφυγε να σχολιάσει τη μήνυση, δηλώνοντας πως η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμα τα σχετικά έγγραφα.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Moore