Πέθανε ο Burt Reynolds στην ηλικία των 82 ετών

burt-reynolds-smokey-and-the-bandit
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορούν ποτέ να αμφισβητήσουν: Κανείς δεν διασκέδασε περισσότερο από εμένα» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Ο χαρισματικός Burt Reynolds, ο οποίος μεσουράνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, πέθανε στην ηλικία των 82 ετών. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός πέθανε από καρδιοπνευμονική ανακοπή.

Ο Reynolds υπήρξε αστέρας του κολεγιακού πρωταθλήματος αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, παίζοντας αρχικά σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως η «Route 66» και η «The Twilight Zone», προτού καθιερωθεί στη σειρά «Gunsmoke». Ο πρώτος του μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος ήταν στο κλασσικό θρίλερ του John Boorman, «Όταν ξέσπασε η βία», το 1972 και, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ο Reynolds, με εκείνη την ερμηνεία του απέδειξε τόσο στον κόσμο, όσο και στον εαυτό του ότι μπορεί να υποκριθεί.

REX/Shutterstock

Ακολούθησαν ρόλοι σε ταινίες όπως η «Τα Πάντα Γύρω από το Σεξ» του Woody Allen, το «Η γάτα που χόρευε», «11 υπέροχα καθάρματα» και «Gator», ενώ το 1977 πρωταγωνίστησε στην κωμική περιπέτεια «Ο ατσίδας και το λαγωνικό» και το 1981 στο «The Cannonball Run». Στα τέλη της δεκαετίας, ο Reynolds ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστέρες του Χόλυγουντ. Στην συνέχεια επέστρεψε στη μικρή οθόνη με τις σειρές «B.L. Stryker» και «Evening Shade», με τη δεύτερη να του χαρίζει ένα βραβείο Emmy.

Ο σπουδαιότερος ρόλος του στην μεγάλη οθόνη αναμφίβολα ήταν στην δραματική ταινία «Ξέφρενες νύχτες» που σκηνοθέτησε ο Paul Thomas Anderson το 1997. Παρά το γεγονός ότι ο Reynolds απέλυσε τον ατζέντη του όταν είδε την ολοκληρωμένη ταινία, χάρη στην ερμηνεία του ως σκηνοθέτη πορνογραφικών ταινιών απέσπασε μια Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου εκείνη τη χρονιά, ο Reynolds είχε σχολιάσει πως «δεν είναι η ιστορία ενός comeback, γιατί απλά δεν έφυγα ποτέ».

AP

Σχετικά με την καριέρα του και τις επιλογές του, ο Reynolds ομολόγησε στην αυτοβιογραφία του: «Δεν ανοίχτηκα σε νέους σεναριογράφους ή ριψοκίνδυνους ρόλους, γιατί δεν με ενδιέφερε να θέσω τον εαυτό μου σε δοκιμασία ως ηθοποιός. Με ενδιέφερε να περνάω καλά. Ως αποτέλεσμα, έχασα πολλές ευκαιρίες να δείξω πως μπορώ να παίξω σοβαρούς ρόλους. Αλλά μέχρι να ξυπνήσω και να προσπαθήσω να το επανορθώσω, κανείς δεν ήθελε να μου δώσει μια ευκαιρία».

Τελευταία του ταινία ήταν η ανεξάρτητη δραματική ταινία «The Last Movie Star», όπου ο Reynolds υποδύεται τον ξεπερασμένο κινηματογραφικό αστέρα ο οποίος αρνείται να πιστέψει πως τα καλύτερα χρόνια του έχουν περάσει. Ο Reynolds είχε συμφωνήσει να εμφανιστεί στο «Once Upon A Time In Hollywood» του Quentin Tarantino, αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει τις σκηνές του.

REX/Shutterstock / Larry Marano

Πέραν όμως για τους ρόλους του στην μικρή και μεγάλη οθόνη, ο Reynolds έγινε ιδιαίτερα γνωστός για την πολυτάραχη προσωπική του ζωή. Πρώτη του σύζυγος ήταν η συμπρωταγωνίστρια του στην τηλεοπτική σειρά «Laugh-In», Jude Carne, ενώ διατήρησε μακροχρόνια σχέση με την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του, Dinah Shore. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο ατσίδας και το λαγωνικό» ερωτεύτηκε την Sally Field, την οποία χαρακτήρισε ως «έρωτα της ζωής του», ενώ ο δεύτερος γάμος του, με την Loni Anderson έληξε με διαζύγιο το 1994.

«Ανέκαθεν ήθελα να βιώσω τα πάντα και ήθελα να φύγω πολεμώντας. Μέχρι τώρα όλα καλά. Το ξέρω πως είμαι γέρος, αλλά νιώθω νέος. Υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορούν ποτέ να αμφισβητήσουν: Κανείς δεν διασκέδασε περισσότερο από εμένα» έγραψε στην τελευταία παράγραφο της αυτοβιογραφίας του 2015.