Βγαίνει στην αντεπίθεση η Asia Argento

asia-argento Wenzel/face to face
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Ιταλίδα σταρ ισχυρίζεται πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης και εκβιασμού από τον 17χρονο συμπρωταγωνιστή της.

Η Asia Argento επανήλθε στη δημοσιότητα πρόσφατα λόγω των ισχυρισμών του πρώην ηθοποιού Jimmy Bennett, ο οποίος κατήγγειλε την Ιταλίδα σταρ για σεξουαλική κακοποίηση στην ηλικία των 17 ετών. Αρχικά η Argento αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε πως πλήρωσε το ποσό των 380.000 δολαρίων στον Bennett σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο δικηγόρος της Argento, Mark Jay Heller, εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση όπου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Bennett και τονίζει πως η ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι το θύμα. Ο Heller αποκάλυψε πως η Argento «πάγωσε» όταν ο Bennett ήταν πάνω της και της είπε πως αποτελούσε «σεξουαλική φαντασίωσή» του από τα 12 του χρόνια. Όπως σημείωσε ο Heller, η Argento επέλεξε να μην κινηθεί νομικά κατά του Bennett για τη «σεξουαλική του επίθεση».

Συνεχίζοντας, ο δικηγόρος επανέλαβε τον ισχυρισμό της Argento πως η πληρωμή των 380.000 δολαρίων έγινε μετά από προτροπή του τότε συντρόφου της, Anthony Bourdain. Παράλληλα δήλωσε πως ο Bennett αποφάσισε να εκβιάσει το ζεύγος, θεωρώντας πως είναι ευκατάσταστοι και θα θέλουν να αποφύγουν την αρνητική δημοσιότητα, καθώς ήταν ηγετικές μορφές του κινήματος Me Too.

Πιο συγκεκριμένα, ο Heller εξηγεί πως «ο Bourdain επέλεξε να προστατέψει την υπόληψή του και της Asia και πλήρωσε τον Bennett», παρά τις αντιθέσεις της Argento, η οποία θεωρούσε πως δεν είχε κάτι κάνει κακό, από τη στιγμή που ο Bennett ευθύνεται για το περιστατικό και ήταν ο δράστης. Τελικά όμως η Ιταλίδα star αποδέχτηκε την απόφαση του συντρόφου της για να προστατευθεί η σχέση τους και να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο σκάνδαλο.