Λάτρης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» κατασκεύασε το πραγματικό σπίτι των Χόμπιτ

lord-of-the-rings-hobbit-spiti
ΤΡΙΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να χτιστεί το φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, το οποίο πλέον διατίθεται προς πώληση.

Ένας μεγάλος θαυμαστής του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien σχεδίασε και έχτισε ένα σπίτι βασισμένο στην αρχιτεκτονική των Χόμπιτ. Όπως εξήγησε στο blog του ο Jim Costigan, χρειαζόταν έναν χώρο για να στεγάζει το τρακτέρ του και θεώρησε πως θα ήταν «αρκετά cool» αν ήταν φτιαγμένο σαν τα σπίτια των Χόμπιτ.

Ο Costigan χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή της αποθήκης/γκαράζ το 2011. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό που αποφάσισε να χτίσει ένα κανονικό σπίτι αντίστοιχης αρχιτεκτονικής, το οποίο χρειάστηκε άλλα έξι χρόνια για να ολκληρωθεί. Το «Hobbit Hollow» διαθέτει 140 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο περίπου επτά στρεμμάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο blog και το προφίλ στο Instagram, εργαζόταν κυρίως τα Σαββατοκύριακα, με τη βοήθεια της συζύγου, των τεσσάρων έφηβων παιδιών και συγγενών του. Ο Costigan είχε σπουδάσει πολιτική μηχανική στο πανεπιστήμιο Villanova και εργάζεται στην κατασκευή ουρανοξυστών στο Μανχάταν. Έτσι λοιπόν το νέο του σπίτι είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας στο έπακρο τους φυσικούς πώρους για τον κλιματισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, ο Costigan αποφάσισε να πουλήσει το «Hobbit Hollow», το οποίο περιλαμβάνει δύο κρεβατοκάμαρες, δύο τουαλέτες, πλακόστρωτη αυλή και έναν κήπο στη σκεπή. Το μόνο που χρειάζεται είναι εσωτερική διακόσμηση, όπως πατώματα, τοίχους, φωτιστικά κτλ.