«Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο» είναι μια απίθανη ταινία φαντασίας (και) με την Cate Blanchett

to-spiti-me-to-roloi-ston-toixo
ΤΡΙΤΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μια ταινία γεμάτη δράση, μαγεία και χιούμορ, στα χνάρια των κλασικών Γκρέμλινς και Γκούνις και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του μετρ του τρόμου, Ιλάι Ροθ.

Η ταινία
Ο Λούις, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται ένα μαγικό ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο! Θα καταφέρουν να το βρουν και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά; Μια απίθανη ταινία φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μπέλερς, με τον υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες Τζακ Μπλακ και τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το μαγικό καστ
Η επιλογή του Τζακ Μπλακ για τον ρόλο του Τζόναθαν Μπάρναβελτ βασίστηκε σε δύο κριτήρια: έπρεπε να είναι ο τρομακτικός συγγενής που φοβάσαι να μείνεις μαζί του και, ταυτόχρονα, ο διασκεδαστικός θείος που θα σε πάρει μαζί του σε απίστευτες περιπέτειες. «Ο Τζακ Μπλακ ενσαρκώνει και τα δύο αυτά στοιχεία. Μου είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ οποιονδήποτε άλλο σε αυτόν τον ρόλο. Τον έχω δει να τραγουδάει με τους Tenacious D, έχω δει όλες τις ταινίες του. Τον σκέφτεσαι και γελάς αμέσως. Έχει φοβερή προσωπικότητα, γοητεία και χιούμορ και ταυτόχρονα έχει και φοβερή ψυχή. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα όταν τον είδα στον ρόλο του Τζόναθαν», σημειώνει ο Ροθ. Ο ίδιος ο Τζακ Μπλακ αναφέρει για την ταινία: «Είναι μια ταινία που θα απολαύσουν παιδιά κάθε ηλικίας, όμως θέλουμε να τα συναρπάσουμε κιόλας γι’ αυτό και κάποιες φορές πρέπει να γίνεις λίγο σκοτεινός για να το πετύχεις. Ένα σπίτι με ένα καταραμένο ρολόι που πρέπει να καταστρέψουν οι ήρωες ώστε να σώσουν τον κόσμο». 

Δείτε το τρέιλερ

Στον ρόλο της Φλόρενς Ζίμερμαν είναι η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ που υποδύεται την πιο ισχυρή μάγισσα του κόσμου. «Όταν ρωτάς τον κόσμο ποιες είναι οι μεγαλύτερες ηθοποιοί, αμέσως απαντούν “Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζούντι Ντέντς”. Αυτό είναι. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί δεν έχω ξαναδεί την Κέιτ σε παρόμοιο ρόλο», αναφέρει ο Ροθ. Η Κέιτ Μπλάνσετ περιγράφει την ταινία ως πραγματικά σκοτεινή, αστεία και ταυτόχρονα οικογενειακή. «Είναι προνόμιο να βλέπεις μια ταινία με το παιδί σου και να του κρατάς το χέρι λέγοντάς του “Μαζί το περνάμε αυτό”» λέει η ίδια, ενώ για τον χαρακτήρα της αναφέρει: «Η Φλόρενς παροτρύνει τον Λούις και τον Τζόναθαν να αποδεχτούν τους εαυτούς τους. Ταυτόχρονα, θέλει τη δική τους υποστήριξη για να τα καταφέρει. Το όμορφο στην ιστορία είναι ότι κανένας χαρακτήρας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, χρειάζονται ο ένας τον άλλον».

Ο μικρός Όουεν Βακάρο εντυπωσίασε τους συντελεστές της ταινίας με την προσωπικότητά του. Έψαχναν πολύ καιρό τον ηθοποιό που θα ενσάρκωνε τον Λούις, καθώς αναζητούσαν ένα παιδί ευαίσθητο, αστείο, προσγειωμένο και ταυτόχρονα αδύναμο, που θα κάνει τον θεατή να θέλει να το προστατεύσει. Όλα αυτά τα βρήκαν στον Όουεν. «Μπήκε στο δωμάτιο και ήταν παιδί που ψάχναμε. Είναι αναμφίβολα ο ιδανικός Λούις και είναι και εξαιρετικός ηθοποιός», λέει με ενθουσιασμό ο Ροθ.

20 Σεπτεμβρίου  στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL