Τα φιλόδοξα σχέδια της Marvel για την τηλεόραση

loki-scarlett-witch-avengers
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σχεδιάζει τηλεοπτικές σειρές με τους «Εκδικητές» και λιγότερο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες για να ανταγωνιστεί το Netflix.

Η Disney σκοπεύει να λανσάρει τη δική της πλατφόρμα streaming και, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί το Netflix και το Amazon Prime, σχεδιάζει τηλεοπτικές σειρές τόσο με τους ήρωες των «Star Wars», όσο και από τα κόμικ της Marvel. Σε αντίθεση με το Netflix, όπου οι παραγωγές έχουν σχετικά χαμηλό μπάτζετ, η Disney έχει θέσει υψηλούς στόχους και θέλει οι νέες σειρές να θυμίζουν περισσότερο τις blockbuster ταινίες.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο Tom Hiddleston και η Elizabeth Olsen βρίσκονται σε συζητήσεις για να εμφανιστούν σε μίνι σειρές ως Loki και Scarlett Witch, αντίστοιχα. Οι σειρές αυτές θα αποτελούν παραγωγή των Marvel Studios και όχι του τηλεοπτικού τμήματος, με τον Kevin Feige να έχει τον τελευταίο λόγο. Έτσι λοιπόν οι νέες σειρές θα αφήσουν τον «ρεαλισμό» του «Daredevil» και «Punisher», πλησιάζοντας στο ύφος και τη δράση τις ταινίες των «Εκδικητών».

Netflix

Οι νέες σειρές με τους ήρωες της Marvel θα διαφέρουν αρκετά από τις σειρές που ήδη προβάλλονται μέσω Netflix, όπως τα «Daredevil» και «Punisher».

Το Deadline από την πλευρά του αποκάλυψε σε δημοσίευμά του πως η Marvel έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας σειράς με γυναίκες υπερήρωες. Το άρθρο αναφέρει πως η σειρά θα εστιάσει σε λιγότερο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες με τον Allan Heinberg – έναν εκ των σεναριογράφων της «Wonder Woman» – να είναι επικεφαλής της παραγωγής.

Η επιλογή του Heinberg δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, καθώς έχει εμπειρία τόσο στην τηλεόραση σε σειρές όπως «Sex and the City», «Grey’s Anatomy» και «Gilmore Girls», όσο και στον χώρο των κόμικ έχοντας συνεργαστεί με την Marvel όσο  και με την DC. Ο Heinberg έχει συμφωνήσει να γράψει το σενάριο ενός πιλότου, με εκτελεστικό παραγωγό τον αντιπρόεδρο της Marvel TV, Jeph Loeb, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει.