Robert Redford: «Ήταν λάθος που είπα ότι αποσύρομαι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις»

robert-redford George Frey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μετανιώνει ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ηθοποιία.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Robert Redford ανακοίνωσε την απόφασή του αποσυρθεί από την ηθοποιία, μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής της ταινίας, «The Old Man & the Gun», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο David Lowery. Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης φαίνεται πως είχε δεύτερες σκέψεις για την απόφασή του, αφού στο περιθώριο της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη δήλωσε στο Pople πως μετανιώνει για την ανακοίνωσή του.

«Νομίζω πως ήταν λάθος που είπα ότι αποσύρομαι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ένιωθα πως ίσως ήταν καιρός να επικεντρωθώ σε μια άλλη κατηγορία. Δεν έπρεπε να το είχα πει, γιατί τραβά την προσοχή μακριά από την ταινία» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Redford.

Στις δηλώσεις του στο Entertainment Weekly, o 82χρονος ηθοποιός είχε ξεκαθαρίσει: «Αυτό είναι το τέλος για μένα σε σχέση με την ηθοποιία και θα αποστρατευτώ μετά από αυτό, γιατί το κάνω από τα 21 μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του μπροστά από την κάμερα «με κάτι πολύ αισιόδοξο και θετικό».

Shutterstock

Μένει να φανεί εάν ο Robert Redford θα επιστρέψει τελικά στην ηθοποιία ή εάν θα συνεχίσει ως σκηνοθέτης και παραγωγός.

Ο Redford έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1959 στην παράσταση «Tall Story» και ένα χρόνο αργότερα άρχισε η λαμπρή καριέρα του στον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα πολλά βραβεία με τα οποία έχει τιμηθεί συγκαταλέγονται δύο Όσκαρ, έξι Χρυσές Σφαίρες και ένα BAFTA. Πέραν όμως των ερμηνειών του μπροστά από τον φακό της κάμερας, ο Redford έχει διακριθεί στη σκηνοθεσία, ενώ είναι ο ιδρυτής του Sundance Foundation και του ετήσιου φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου.