Βρέθηκε ο νέος σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας του James Bond

cary-Joji-fukunaga
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Cary Joji Fukunaga τελικά θα αντικαταστήσει τον Danny Boyle στη σκηνοθεσία της 25ης περιπέτειας του «007».

Η παραγωγή της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο σκηνοθέτης, Danny Boyle, αποχώρησε λόγω «δημιουργικών διαφορών». Μετά από πολλές αναζητήσεις και συζητήσεις, οι παραγωγοί της ταινίας ανακοίνωσαν πως έφτασαν σε συμφωνία με τον Cary Joji Fukunaga.

O 41 ετών Αμερικάνος σκηνοθέτης είναι κυρίως γνωστός για τις ταινίες «Χωρίς όνομα» και «Jane Eyre», καθώς και για τη δραματική τηλεοπτική σειρά του HBO, «True Detective», για την οποία τιμήθηκε με Emmy σκηνοθεσίας. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με το Netflix σε παραγωγές όπως το «Beasts of No Nation» με τον Idris Elba και τη μίνι σειρά, «Maniac».

«Είμαστε χαρούμενοι που θα δουλέψουμε με τον Cary. Η ευελιξία και καινοτομία του τον καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την επόμενη περιπέτεια του James Bond» δήλωσαν οι παραγωγοί Michael G. Wilson και Barbara Broccoli για τη συμφωνία.

Παράλληλα με την επιλογή του Fukunaga (η οποία ξάφνιασε, καθώς το όνομα δεν είχε συζητηθεί καθόλου), την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως οι τακτικοί σεναριογράφοι των ταινιών του Μποντ, Neal Purvis και Robert Wade, επέστρεψαν στην παραγωγή. Το δίδυμο έχει γράψει όλες τις ταινίες με τον Βρετανό υπερκατάσκοπο μετά το «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός» του 1999.

Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Fukunaga οι παραγωγοί οριστικοποίησαν την πρεμιέρα της ταινίας – η οποία όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία του Daniel Craig στον ρόλο – για τις 14 Φεβρουαρίου 2020.