Το «The Walking Dead» αναμένεται να συνεχίσει για ακόμη δέκα χρόνια

the-walking-dead
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η AMC αναζητεί συνεργάτες για να χρηματοδοτήσει νέες spin-off σειρές και τηλεταινίες βασισμένες στην πετυχημένη σειρά με ζόμπι.

Η τηλεοπτική σειρά τρόμου «The Walking Dead» αναμένεται να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα, είτε στην ίδια μορφή, είτε μέσω spin-off σειρών και ταινιών. Την είδηση αποκάλυψε το Bloomberg μέσω ενός άρθρου όπου αναφέρει ότι το στούντιο AMC συζητά με «πολλές μεγάλες εταιρείες των μίντια» για να διατηρήσει το franchise στον αέρα «για άλλα δέκα χρόνια».

Οι πηγές του άρθρου εξήγησαν πως η AMC θέλει να δημιουργεί «πολλές ταινίες για ένα τηλεοπτικό δίκτυο ή υπηρεσία streaming που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε διαφορετικές σειρές». Ανάμεσα στις σκέψεις των παραγωγών είναι η δημιουργία μιας σειράς που θα διαδραματίζεται σε χώρα εκτός των ΗΠΑ, καθώς η σειρά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως.

To spin-off «Fear The Walking Dead» λειτουργεί ως πρίκουελ στην κεντρική ιστορία της σειράς «The Walking Dead».

Παρά το γεγονός ότι το «The Walking Dead» προβάλλεται αποκλειστικά μέσω Netflix και η πρίκουελ σειρά «Fear The Walking Dead» μέσω Hulu, η AMC φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές της πως τα όλα τα δικαιώματα διανομής του franchise είναι υπό διαπραγμάτευση.

Οι πηγές του Bloomberg σχολίασαν πως η AMC θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο του franchise, αλλά το κόστος παραγωγής ταινιών και νέων σειρών είναι απαγορευτικό για να το αναλάβει μόνη της. Παράλληλα με την πεσμένη τα τελευταία χρόνια τηλεθέαση της σειράς, το ρίσκο για την AMC και για τους πιθανούς συνεργάτες της θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.