Γιατί η Chloe Dykstra σκέφτηκε να αυτοκτονήσει;

chloe-dysktra Chelsea Lauren
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει καταγγείλει έναν διάσημο πρώην σύντροφό της για σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση.

Τον περασμένο Ιούνιο η Αμερικανίδα ηθοποιός Chloe Dykstra δημοσίευσε ένα άρθρο όπου κατηγόρησε έναν πρώην σύντροφό της για σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση. Παρά το γεγονός ότι δεν τον κατονόμασε, άφησε σαφείς υπόνοιες πως πρόκειται για τον κωμικό ηθοποιό Chris Hardwick, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της.

REX/Shutterstock / Stewart Cook

Ο Hardwick διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Dykstra.

Μετά τις αποκαλύψεις της Dykstra, ο Hardwick αναγκάστηκε να αναβάλει ορισμένες εμφανίσεις του στο φετινό Comic-Con, ενώ αντικαταστάθηκε (προσωρινά) ως παρουσιαστής της εκπομπής «Talking Dead». Οι αντιδράσεις από μερίδα θαυμαστών του Hardwick ήταν έντονες, προκαλώντας προβλήματα στη Dykstra, η οποία αποκάλυψε πως σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

Μιλώντας στο περιοδικό Time, η Dykstra αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς όταν καταγγείλει ένα δημόσιο πρόσωπο για κακοποίηση. «Διαβάζοντας για μήνες άσχημα πράγματα για μένα, έφτασα σε ένα τόσο χαμηλό σημείο που σκέφτηκα να το τερματίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια, δεν υπάρχει πουθενά κανένας «οδηγός» για το πώς να αντιμετωπίσει κανείς τις αντιδράσεις μετά από καταγγελία.

Twitter

Η Dykstra εξήγησε πως οι αντιδράσεις των θαυμαστών του Hardwick την έκαναν να σκεφτεί να αυτοκτονήσει.

Μετά τις δραματικές αποκαλύψεις για την περίπτωση του Harvey Weinstein, πολλές γυναίκες βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν δημόσια για τις εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία των οργανώσεων Time’s Up και #MeToo. Το Time’s Up έχει συγκεντρώσει το ποσό των 21 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφέρει νομική προστασία σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις και βίαιες αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες τους.