Κερδίστε προσκλήσεις και δείτε μια υπέροχη ερωτική ιστορία για την καταπιεσμένη επιθυμία

disobedience
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πάρτε μέρος στον facebook διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Ανυπακοή» που θα γίνει την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 (ώρα προσέλευσης 19.30), στο κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισιάς 109).

Ο εξαιρετικός Χιλιανός δημιουργός Sebastián Lelio (Μία Φανταστική Γυναίκα, Gloria) συνυπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Naomi Alderman με τις καταπληκτικές ερμηνείες των Rachel Weisz (Ο Αστακός), Rachel McAdams (Το Ημερολόγιο) και Alessandro Nivola (Οδηγός Διαπλοκής).

Μία καθηλωτική ιστορία για την αγάπη και την καταπιεσμένη επιθυμία, για την πίστη και την παράβαση των κανόνων, για τις συγκρούσεις και την αποδοχή. Τοποθετημένη στο πλαίσο μιας αυστηρής ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας στο βόρειο Λονδίνο, η καλογραμμένη ταινία (συνυπογράφει η σεναριογράφος του Ida, Rebecca Lenkiewicz) μαγεύει με τη μοναδική ατμόσφαιρα της, την ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία και το πάθος των δύο ηρωίδων.

Η ιστορία
Η εξοστρακισμένη Ronit (Rachel Weisz) επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά την παιδική της φίλη Esti (Rachel McAdams), που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, και ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.

4 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Sebastián Lelio για την ταινία

Ερωτεύτηκα ακαριαία τους τρεις βασικούς χαρακτήρες. Είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στους τρεις τους και βλέπουμε πώς οι σχέσεις τους εξελίσσονται και πώς επηρεάζονται οι ζωές τους μέσα από τη λύπη.

Η ταινία έχει να κάνει με ανθρώπους σε σύγχυση που αλληλεπιδρούν και προσπαθούν για το καλύτερο, με φόντο ένα αρτηριοσκληρωτικό περιβάλλον. Είναι μια ιστορία για ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν και να εξελιχθούν, αλλά για να το κάνουν πρέπει να γκρεμίσουν γερές δομές. Αυτή η σύγκρουση θυμίζει αυτό που περνάμε τώρα σαν κοινωνία σε όλο τον κόσμο, όπου τα παλιά πρότυπα είναι παρωχημένα ή ανεπαρκή. Ένιωθα συνέχεια ότι ήταν επείγον να φέρω την ταινία στη ζωή.

Η Rachel Weisz για την ταινία

Είναι μια απίθανη ιστορία, με δύο σπουδαίες ηρωίδες. Με εντυπωσίασε στο βιβλίο το θέμα της παράβασης σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι ταμπού.

Η Rachel McAdams για την ταινία

Ερωτεύτηκα το σενάριο. Ήταν καλογραμμένο και μοναδικό και η ευκαιρία να συνεργαστώ με τη Rachel Weisz ήταν δύσκολο να απορριφθεί. Μου άρεσε πόσο πολύπλοκη ήταν η ιστορία. Είχε πολλά επίπεδα και δεν έδινε την πληροφορία απλόχερα, αλλά σεβόταν την ευφυΐα του κοινού.

Ο Alessandro Nivola για την ταινία

Είναι μία απόλυτα ανθρώπινη κατάσταση που είναι αναπόφευκτη και οδυνηρή. 

Η ζωή μας φέρνει πάντα μπροστά σε καταστάσεις που δεν λύνονται εύκολα. Οπότε ιδανικά οι άνθρωποι δεν θα φύγουν από την αίθουσα με εύκολες απαντήσεις. Ελπίζω το κοινό να αμφισβητήσει κάποιες προκαταλήψεις και απόψεις που έχει για τη ζωή.

Συντελεστές

Σενάριο (βασισμένο σε βιβλίο της Naomi Alderman) : Sebastián Lelio, Rebecca Lenkiewicz
Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio
Ηθοποιοί: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Danny Cohen BSC
Μοντάζ: Nathan Nugent
Μουσική: Matthew Herbert