Έως δέκα χρόνια κάθειρξης στον Bill Cosby

bill-cosby
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τα αμερικάνικα δικαστήρια είχαν βρει τον 81χρονο ηθοποιό ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση τον περασμένο Απρίλιο.

Τα αμερικάνικα δικαστήρια καταδίκασαν τον Bill Cosby σε τρία έως δέκα χρόνια κάθειρξης για τη σεξουαλική επίθεση κατά της Andrea Constand το 2004. Παράλληλα, ο Cosby θα καταγραφεί στη λίστα καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών, ενώ κάθε μήνα θα πρέπει να συμμετέχει σε συμβουλευτικές συνεδρίες ψυχανάλυσης.

O Cosby θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης μετά από τρία χρόνια, το οποίο θα εξεταστεί από ειδική επιτροπή. Η ποινή ήρθε πέντε μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση στα δικαστήρια της Πενσυλβάνια, όπου οι ένορκοι βρήκαν τον Cosby ένοχο για τρεις κατηγορίες κακοποίησης και ασέλγειας κατά της πρώην εργαζομένης του Temple University.

EPA-EFE/REX/Shutterstock / Tracie Van Auken

Η νομική πλευρά του Cosby είχε ζητήσει κατ’ οίκον περιορισμό αντί για ποινή φυλάκισης, με τον ισχυρισμό πως ο 81χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης. Οι δικαστικές αρχές όμως απέρριψαν το αίτημα, λέγοντας πως ο καταδικασμένος ηθοποιός θα βρίσκεται απομονωμένος.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη καταδίκη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Harvey Weinstein και τη δημιουργία του κινήματος #MeToo. Όπως έγινε γνωστό κατά τη δίκη, ο Cosby φέρεται να είχε αρπακτική σεξουαλική συμπεριφορά για πολλές δεκαετίες και εκμεταλλευόμενος τη δημοφιλία του νάρκωνε και κακοποιούσε τα θύματά του. Πάνω από 50 γυναίκες έχουν καταγγείλει τον Cosby για σεξουαλική κακοποίηση, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ασκήθηκε δίωξη επειδή πέρασαν πολλά χρόνια.