Jane Fonda: «Μισώ αυτά που στηρίζει ο Trump, αλλά δείξτε του συμπάθεια»

Jane-fonda-donald-trump
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εξήγησε γιατί δεν κρατάει κακίες απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο και τους ψηφοφόρους του.

Ο Donald Trump μπορεί να έχει πολλούς πιστούς υποστηρικτές, αλλά μια μεγάλη μερίδα στον χώρο του θεάματος έχει ταχθεί δημοσίως εναντίον του και των πολιτικών του. Ανάμεσα στους πολλούς επικριτές του είναι και η Jane Fonda, η οποία μίλησε στο podcast του Politico «Women Rule» για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όταν ρωτήθηκε τι θα πίστευε σε νεότερη ηλικία, όταν διαδήλωνε κατά του Richard Nixon και του πολέμου στο Βιετνάμ, στην προοπτική μιας προεδρίας του Trump, η 80χρονη ηθοποιός απάντησε πως κάτι τέτοιο θα την «τρομοκρατούσε». Στη συνέχεια όμως τόνισε :«Μισώ αυτά που στηρίζει, αυτά που κάνει, αυτά που λέει, δεν μισώ τον ίδιο».

«Νιώθω ότι τον καταλαβαίνω λίγο. Είναι ένας άνδρας που τον τραυμάτισε ο πατέρας του όταν ήταν παιδί, που είχε μια μητέρα που δεν τον προστάτευσε. Αυτή η συμπεριφορά είναι η γλώσσα των τραυματισμένων. Οπότε πρέπει να του δείχνεις συμπάθεια, ενώ μισείς αυτά που κάνει» εξήγησε η Fonda στην συνέντευξη της.

Παράλληλα κάλεσε τους ακροατές να δείξουν αντίστοιχη συμπάθεια «στους ανθρώπους που τον ψήφισαν», σχολιάζοντας πως ορισμένοι από αυτούς θα «παραμείνουν αμετανόητοι γιατί είναι υπέρμαχοι της λευκής υπεροχής». Κλείνοντας, η Fonda συμπλήρωσε πως «υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι του Trump στους οποίους πρέπει να ανοίξουμε την καρδιά μας και να καταλάβουμε γιατί ψήφισαν όπως ψήφισαν και να προσπαθήσουμε να τους κατανοήσουμε».