Γιατί είχε τόσα σκαμπανεβάσματα η σχέση του Ross και της Rachel στα «Φιλαράκια»;

friends-Jennifer-aniston-david-schwimmer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το δραματικό «διάλειμμα» στη σχέση των δύο χαρακτήρων ήταν «εκτός προγράμματος», αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης της σειράς.

Η σχέση του Ross και της Rachel στα «Φιλαράκια» πέρασε από πολλά κύματα και αποτέλεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της πολυαγαπημένες τηλεοπτικής σειράς. Στη διάρκεια της σειράς οι δυο χαρακτήρες τα έφτιαξαν, αλλά κάπου εκεί άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του Ross και τελικά η Rachel αποφάσισε να τα χαλάσει μαζί του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χρειάζεται «ένα διάλειμμα».

Σύμφωνα με συνέντευξη του εκτελεστικού παραγωγού και σκηνοθέτη της σειράς, Kevin S. Bright, στο Metro, το «διάλειμμα» δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα. Από την αρχή της σειράς είχαν αφεθεί υπόνοιες πως ο Ross ήταν «τσιμπημένος» με την Rachel και πως η ιστορία τους θα είχε happy end. Όταν όμως οι δύο χαρακτήρες φιλήθηκαν για πρώτη φορά, οι παραγωγή αντιλήφθηκαν πως η ιστορία «ξεφούσκωσε» και δεν ήταν πια συναρπαστική.

Έτσι λοιπόν οι δημιουργοί της σειράς, Marta Kaufmann και David Crane, αποφάσισαν να «ταρακουνήσουν» λίγο τα πράγματα, κάνοντας τον Ross να αλλάξει συμπεριφορά προς το χειρότερο ώστε η Rachel να ζητήσει το «διάλειμμα». Όπως εξήγησε ο Bright, αυτή η ένταση στη σχέση τους είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ενδιαφέρον για τους δύο χαρακτήρες έως ότου ξανασμίξουν – στην πορεία βέβαια παντρεύτηκαν κατά λάθος και απέκτησαν μια κόρη – για το οριστικό happy end.