Τα περίεργα «καψώνια» του Γιώργου Λάνθιμου στα δοκιμαστικά του «The Favourite»

giorgos-lanthimos
ΤΡΙΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Μου ζήτησε να φανταστώ πεδία δύναμης μέσα στο δωμάτιο και να τα σμιλεύσω σε πράγματα» αποκάλυψε ο Nicholas Hoult.

Τα δοκιμαστικά για μια ταινία μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αγχωτική εμπειρία για τους ηθοποιούς, αφού κάθε σκηνοθέτης είναι διαφορετικός και έχει τις δικές του ιδέες για τους ρόλους και τις ερμηνείες που ζητά. Μετά όμως υπάρχουν σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος, όπως φαίνεται, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο για να κρίνει εάν ένας ηθοποιός ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.

Starpix/REX/Shutterstock / Dave Allocca

Με τη νέα του ταινία, «The Favourite», να κάνει την πρεμιέρα της στις αμερικάνικες αίθουσες την περασμένη Παρασκευή στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, οι πρωταγωνιστές, Emma Stone και Nicholas Hoult, μίλησαν στην USA Today για τα περίεργα «καψώνια» του Έλληνα σκηνοθέτη. «Ο Γιώργος μου ζήτησε να βουίζω όταν ο άλλος με τον οποίο ήμουν έλεγε τα λόγια του και μετά έπρεπε να φανταστώ πεδία δύναμης μέσα στο δωμάτιο και να τα σμιλεύσω σε πράγματα» εξήγησε ο Hoult.

 Η Emma Stone από την πλευρά της αποκάλυψε στην εφημερίδα: «Έπρεπε να λαχανιάζω σαν να γεννάω όταν έκανα πρόβα τα λόγια μου, αν και ο χαρακτήρας δεν κάνει κάτι τέτοιο στην ταινία». Η Stone δεν φάνηκε πάντως να βρίσκει τις απαιτήσεις του Έλληνα σκηνοθέτη περίεργες.

Στη συνέχεια ο Hoult δήλωσε: «Υπήρχαν πολλά παιχνίδια σαν αυτό στις πρόβες και δεν είμαι σίγουρος πώς επηρεάζουν τις ερμηνείες. «Δεν έχω ιδέα ούτε εγώ» συμπλήρωσε ο Λάνθιμος, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως δεν αναμένεται να αλλάξει τις «τακτικές» του στα δοκιμαστικά. To «The Favourite» θα κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα.