Το σίκουελ της «Λάμψης» θα αναφέρεται στο βιβλίο του King και την ταινία του Kubrick

the-shining
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο Ewan McGregor και Rebecca Ferguson θα πρωταγωνιστήσουν στο «Doctor Sleep» του Mike Flanagan.

Η «Λάμψη» είναι ένα από τα πιο κλασσικά μυθιστορήματα του Stephen King, την οποία μετέφερε με τεράστια επιτυχία στην μεγάλη οθόνη ο Stanley Kubrick. Όπως όμως όλες οι μεταφορές, έτσι και η «Λάμψη» του Kubrick έχει ορισμένες σημαντικές διαφορές από το πρωτότυπο βιβλίο του King. Ο σκηνοθέτης του σίκουελ της «Λάμψης», Mike Flanagan, αποκάλυψε πως η ταινία του θα αναφέρεται τόσο στο βιβλίο, όσο και στην πρώτη ταινία.

Μιλώντας στο Bloody Disgusting, ο σκηνοθέτης ξεκαθάρισε πως το «Doctor Sleep» αποτελεί μεν συνέχεια του βιβλίου, αλλά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εκδοχή του Kubrick, την οποία χαρακτήρισε «μια από τις σπουδαιότερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ». Από πρακτική σκοπιά οι αναφορές στην κινηματογραφική εκδοχή της «Λάμψης» είναι κάπως αναπόφευκτες, καθώς η κλασσική ταινία του Kubrick είναι σαφώς πιο γνωστή στον κόσμο.

«Είναι δική της ιστορία κατά έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Εάν έχετε διαβάσει το βιβλίο ξέρετε ακριβώς γιατί είναι τόσο διαφορετική, αλλά νομίζω πως ακροβατούμε σε ένα αρκετά τεντωμένο σκοινί» εξήγησε ο Flanagan για την επιλογή να αναφερθεί τόσο στο πρωτότυπο βιβλίο, όσο και στην ταινία του Kublick. Στη συνέχεια δήλωσε πως βρίσκει την παραγωγή ιδιαίτερα διασκεδαστική και μόλις κυκλοφορήσει η ταινία του θα κλείσει το Internet «για δυο εβδομάδες» και θα δει πώς πάει.

Στην ίδια συνέντευξη ο Flanagan αποκάλυψε πως η εταιρεία παραγωγής του «Doctor Sleep» επικοινώνησε με τον Danny Lloyd, ο οποίος υποδύθηκε τον Danny Torrance, τον γιο του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Jack Nicholson, στην ταινία του Kubrick. Ο Lloyd έκτοτε δεν έπαιξε σε άλλη ταινία και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη εργάζεται ως δάσκαλος στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. «Σίγουρα μιλήσαμε μαζί του, δεν θέλω να χαλάσω τίποτα, αλλά ναι, ήρθαμε σε επικοινωνία» δήλωσε ο Flanagan, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ο Lloyd μπορεί να εμφανιστεί στη ταινία του.