Τι θα συμβεί στον πέμπτο κύκλο του «Peaky Blinders»;

peaky-blinders
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο δημιουργός της πετυχημένης σειράς του BBC άνοιξε τα χαρτιά του για την εξέλιξη της πλοκής και την προοπτική ταινιών και ενός musical.

Μετά το μεγάλο δραματικό φινάλε του τέταρτου κύκλου της σειράς «Peaky Blinders» ξεκίνησε μια κουβέντα για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για τον Thomas Shelby, την οικογένεια του και την «αυτοκρατορία»  που έχει χτίσει. Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο δημιουργός της σειράς, Steven Knight, τα γυρίσματα της πέμπτης σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ο Paul Anderson, ο οποίος ενσαρκώνει τον Arthur Shelby, μοιράστηκε φωτογραφίες από την παραγωγή μέσω Instagram.

Το BBC είχε δώσει το «πράσινο φως» για τον τέταρτο και πέμπτο κύκλο της σειράς τον Μάιο του 2016. Τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2017, ενώ η πρεμιέρα έγινε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Έτσι λοιπόν ο πέμπτος κύκλος της σειράς λογικά θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019, όπως έχει ανακοινώσει το BBC.

Το τι θα συμβεί όμως στον πέμπτο κύκλο παραμένει ένα μυστήριο. Στο τέλος της τελευταίας σεζόν ο Tommy (τον οποίο υποδύεται ο Cillian Murphy) εκλέχτηκε βουλευτής, οπότε η οικογένεια Shelby θα είναι πιο δυνατή από ποτέ καθώς ακόμα και ο Arthur θα αποκτήσει πολιτικές διασυνδέσεις, χωρίς όμως να γίνεται πολιτικός.

«Έχει πολιτικές διασυνδέσεις τώρα, αλλά δεν θα τον δείτε σε συγκεντρώσεις ή στη βουλή. Αυτό που δίνει στον Arthur και την οικογένειά του είναι περισσότερη δύναμη. Ο Tommy βρίσκεται σε θέση εξουσίας και θα γίνει ακόμα πιο δυνατός σε εκείνη την θέση. Οπότε θα έχουμε περισσότερη κάλυψη, περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερη προστασία. Όταν λέω προστασία, εννοώ από την κοινωνία, την αστυνομία και ούτω καθεξής» δήλωσε στην Metro ο Anderson.

Ο Knight από την πλευρά του ήταν πιο αινιγματικός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως έχει μεν μια ξεκάθαρη ιδέα για την κατεύθυνση της νέας σεζόν, αλλά δεν θέλει να την αποκαλύψει. Με τον νέο κύκλο να διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1930, η μεγάλη ύφεση και η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη θα παίξουν τον ρόλο τους στην εξέλιξη της ιστορίας. Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, η Shelby Company Ltd θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στην Αμερική, ανοίγοντας έτσι ακόμα περισσότερες πόρτες και προοπτικές.

Ο πέμπτος κύκλος αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την μυστηριώδη ασθένεια του Tommy και κατά πόσο θα συνεχίσει να επηρεάζει την κρίση του. Παράλληλα, η σχέση του Tommy με την Jessie Eden (Charlie Murphy) λογικά θα περιπλακεί ακόμα περισσότερο μετά την «προδοσία» του. Ο τέταρτος κύκλος ολοκληρώθηκε με τον Tommy να προδίδει τους σοσιαλιστές για να προωθήσει τα προσωπικά συμφέροντά του και παίρνει εκδίκηση από τον Alfie Solomons, αλλά η τύχη του δεν είναι ξεκάθαρη. Παρά το γεγονός ότι πυροβολήθηκε, ο Knigh απέφυγε να αναφερθεί στον χαρακτήρα, ενώ ο Anderson είχε δηλώσει αργότερα πως ο Tom Hardy «δεν ήθελε να φύγει» από τη σειρά, οπότε ενδέχεται να επιστρέψει.

Αναφορικά με το μέλλον της σειράς, δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα επιστρέψει για έναν έκτο κύκλο. Ο δημιουργός της σειράς εξήγησε πως είχε μια ξεκάθαρη ιδέα για την εξέλιξη της ιστορίας ανάμεσα στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θέλω να ολοκληρωθεί με την πρώτη σειρήνα αεροπορικής επιδρομής στο Μπέρμιγχαμ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε θα είναι η αρχή του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της Βρετανίας» σχολίασε ο Knight για το πώς έχει οραματιστεί το τέλος της σειράς. Δεν έλειψε όμως να συμπληρώσει πως το σχέδιο του είναι αρκετά «ευέλικτο» ώστε να φτάσει στον τελικό προορισμό του με έναν έκτο κύκλο, καθώς υπάρχουν σκέψεις και για μια ταινία βασισμένη στη σειρά.

Οι φήμες για την παραγωγή μιας ταινίας άρχισαν να κυκλοφορούν μετά την απροσδόκητη επιτυχία της σειράς στην Αμερική μέσω του Netflix. «Νομίζω πως ο Steve [Knight] έχει ορισμένες ιδέες. Θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αλλά θα είχα την περιέργεια να την κάνω» είχε δηλώσει ο Cillian Murphy στο περιοδικό Esquire. Ο ίδιος ο Knight δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για μια τέτοια προοπτική, εξηγώντας πως η ταινία θα μπορούσε να διαδραματίζεται παράλληλα με τη σειρά.

Η παραγωγός του «Peaky Blinders», Caryn Mandabach, όμως επιβεβαίωσε την φημολογία για ένα musical βασισμένο στη σειρά. «Δεν θα συμβεί αύριο, αλλά το συζητάμε και είναι διασκεδαστικό» αποκάλυψε η Mandabach στο Deadline, συμπληρώνοντας πως ο Steve Knight θα παραδώσει ένα προσχέδιο τον Φεβρουάριο.