Ταινίες της εβδομάδας (4/10/2018)

a-star-is-born
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο Οκτώβριος μας υποδέχεται με πλούσιες επιλογές δράματος, αγωνίας και περιπέτειας.

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» (A Star Is Born)
Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως, η καριέρα της Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.
Σκηνοθεσία: Bradley Cooper, Σενάριο: Eli Roth, Bradley Cooper, Will Fetters, Ερμηνεύουν: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay.

#venom

«Venom»
Ο ρεπόρτερ Eddie Brock προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Carlton Drake, και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Anne Weying. Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Drake, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Eddie, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει. Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Eddie να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές. Όσο ο Eddie και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;
Σκηνοθεσία: Ruben Fleischer, Σενάριο: Jeff Pinkner και Scott Rosenberg, Ερμηνεύουν: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson και Riz Ahmed.

«Ο Κύριος & το όπλο» (The old man & the gun)
Ένας ηλικιωμένος ληστής τράπεζας που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τη φυλακή πάνω από 12 φορές στη ζωή του, προτού «αποσυρθεί» σε έναν οίκο ευγηρίας, φλερτάρει με μια ακόμα ληστεία! Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της θαυμαστής απόδρασης του Φόρεστ Τάκερ από το Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών.
Σκηνοθεσία και σενάριο: David Lowery, Ερμηνεύουν: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek και Danny Glover.

«Ανυπακοή» (Disobedience)
Η εξοστρακισμένη Ronit επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά την παιδική της φίλη Esti, που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, και ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.
Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio, Σενάριο: Sebastián Lelio και Rebecca Lenkiewicz, Ερμηνεύουν: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola και Anton Lesser.

«Το Απίθανο Κοάλα» (Blinky Bill the Movie)
Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr. Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.
Σκηνοθεσία: Deane Taylor, Σενάριο: Fin Edquist, Ερμηνεύουν: Στεφανία Φιλιάδη, Εβελίνα Αραπίδη, Ποίμης Πέτρου και Κωνσταντίνος Κακάνας.

«Ο εξαφανισμένος φάκελος» (Fleuve noir)
Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι, ένας καταπονημένος και απογοητευμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ, πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή.
Σκηνοθεσία: Erick Zonca, Σενάριο: Erick Zonca και Lou de Fanget Signolet, Ερμηνεύουν: Vincent Cassel, Romain Duris, Sandrine Kiberlain και Élodie Bouchez.

«Περίπτωση Συνείδησης» (Bedoone Tarikh, Bedoone Emza)
Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση. Ένα εκλεκτό δείγμα του κινηματογράφου των ηθικών διλημμάτων, μπολιασμένo με την ιρανική κινηματογραφική παράδοση της ενδελεχούς μελέτης χαρακτήρων, μια ελεγεία για τους ανθρώπους που ονειρευόμασταν να γίνουμε κι όμως θάψαμε μέσα μας.
Σκηνοθεσία: Vahid Jalilvand, Σενάριο: Vahid Jalilvand και Ali Zarnegar, Ερμηνεύουν: Amir Aghaee, Zakieh Behbahani, Saeed Dakh και Navid Mohammadzadeh.

«Climax»
Στα μέσα των 1990s, 20 Γάλλοι urban χορευτές μαζεύονται σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στην καρδιά ενός δάσους για έναν τελευταίο χορό. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα όμως αρχίζει να αλλάζει όταν αντιλαμβάνονται πως κάποιος έχει βάλει ψυχοτροπικές ουσίες στα ποτά τους και αδυνατούν να αντισταθούν στις νευρώσεις και ψυχώσεις τους. Για ορισμένους της παρέας αυτό είναι παράδεισος, ενώ για άλλους αποτελεί μια πραγματική κόλαση.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Gaspar Noé, Ερμηνεύουν: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub και Kiddy Smile.