Συνελήφθη η Amy Schumer σε διαδήλωση κατά του Brett Kavanaugh

amy-schumer Carla Van Wagoner
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η ίδια ανέβασε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής της.

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον συνέλαβε την Amy Schumer κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αμερικάνικη πρωτεύουσα για την υποψηφιότητα του Brett Kavanaugh για το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Η αποκάλυψη έγινε από την ίδια την Schumer σε δηλώσεις της στο The Hill, ενώ ανέβασε ένα βίντεο της σύλληψης της στο Twitter.

Σύμφωνα με το άρθρο του The Hill, η αστυνομία έβαλε πολύχρωμα βραχιολάκια στους συλληφθέντες, αντί για χειροπέδες. Όταν η Schumer ρωτήθηκε τι ήταν το ροζ βραχιόλι στο χέρι της, η κωμικός απάντησε με σαρκασμό «για να πίνουμε», υπονοώντας πως είναι σαν αυτά των all-inclusive ξενοδοχείων και events.

Την περασμένη εβδομάδα η Schumer εξέφρασε την αντίδρασή της στην υποψηφιότητα του Kavanaugh και απηύθυνε κάλεσμα για διαδήλωση, όπου τελικά συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες ανάρμοστης συμπεριφοράς και σεξουαλικής κακοποίησης στα εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια, με τον ίδιο να αρνείται τους ισχυρισμούς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έβαλε «λάδι στη φωτιά» δηλώνοντας πως έφοσον οι γυναίκες ισχυρίζονται πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, θα έπρεπε να είχαν ήδη προβεί σε καταγγελίες, αντί να περιμένουν δεκαετίες. Το απερίσκεπτο σχόλιο του Trump, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε με τη σειρά του αρκετές αντιδράσεις από μέλη του κινήματος #MeToo, όπως την Cara Delevigne.