Το «Mandy» με τον Nicholas Cage ξαναφέρνει τον κόσμο στους κινηματογράφους

mandy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία του καλτ θρίλερ έχει αλλάξει την αντίληψη του κοινού για τις video-on-demand παραγωγές.

Το νέο θρίλερ του Panos Cosmatos«Mandy», έχει καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες των παραγωγών, με τις πρώτες κριτικές να εκθειάζουν την ερμηνεία του Nicholas Cage. Παρά το γεγονός ότι η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη για streaming μέσω του διαδικτύου, υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να τη δουν στους κινηματογράφους – κάτι πρωτόγνωρο για video-on-demand παραγωγές.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί η Andrea Riseborough.

Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, η εταιρεία διανομής του «Mandy», RLJ Entertainment, έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για να αυξήσει τον αριθμό των αιθουσών όπου προβάλλεται η ταινία. Το σύνηθες πλάνο διανομής της RLJ είναι να προβάλει τις ταινίες της σε πολλές αίθουσες στην πρεμιέρα και μετά σταδιακά να μειώνει τον αριθμό, αφού η ταινία διανέμεται κυρίως μέσω υπηρεσιών streaming. Δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του, το «Mandy» δεν προβάλλεται πια στο Λος Άντζελες.

Η αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία της ταινίας όμως έχει κάνει την RLJ να αναθεωρήσει τις πρακτικές της, αλλά και την αντίληψή της σχετικά με τις on-demand ταινίες. Το γεγονός ότι οι ταινίες με χαμηλότερο μπάτζετ διατίθενται για on-demand streaming από την πρεμιέρα τους δε σημαίνει πως το κοινό έχει ξεγράψει την εμπειρία του κινηματογράφου.