Τεράστια πτώση τηλεθέασης για το «The Walking Dead»

the-walking-dead
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Περίπου 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την πρεμιέρα του ένατου κύκλου της σειράς τρόμου της AMC.

Η πρεμιέρα του ένατου κύκλου του «The Walking Dead» έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να χαράξουν μια νέα πορεία για τη σειρά τρόμου. Δυστυχώς όμως για την εταιρεία παραγωγής, AMC, το τηλεοπτικό κοινό φαίνεται πως έχει χάσει το ενδιαφέρον του, αφού η τηλεθέαση της πρεμιέρας ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία της σειράς.

Σύμφωνα με άρθρο του Vulture, μόλις 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή – αισθητά λιγότεροι από όσους είδαν το φινάλε του όγδοου κύκλου (7,9 εκατομμύρια τηλεθεατές) και περίπου οι μισοί από όσους είχαν δει την πρεμιέρα του όγδοου κύκλου (11,4 εκατομμύρια τηλεθεατές). Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό για την AMC, αφού οι θεατές που δεν παρακολουθούν συστηματικά μια σειρά, συνήθως βλέπουν την πρεμιέρα κάθε νέου κύκλου για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Η AMC, η οποία αναζητεί νέους συνεργάτες, έχει κάνει προσπάθειες για να αλλάξει και να αναζωογονήσει τη σειρά, όμως η τεράστια πτώση τηλεθέασης είναι ιδιαίτερα προβληματική. Άλλωστε, ο χαρισματικός και τυραννικός Negan που υποδύθηκε ο Jeffrey Dean Morgan δεν υπάρχει πια, ενώ ο κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς, Andrew Lincoln, έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το «The Walking Dead».

Στόχος της επικεφαλής της σειράς, Angela Kang, είναι να αφήσει πίσω τον ατέλειωτο θρήνο για τον κόσμο του χθες και να αφηγηθεί την ιστορία ενός νέου πολιτισμού που αναδύεται, εστιάζοντας στους νεότερους χαρακτήρες. Μένει να φανεί εάν οι αλλαγές στην σειρά θα καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.