Το «Blood On The Tracks» του Bob Dylan στη μεγάλη οθόνη

bob-dylan
ΤΡΙΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η επόμενη ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, Luca Guadagnino, θα βασίζεται στο κλασικό άλμπουμ του Νομπελίστα Bob Dylan που κυκλοφόρησε το 1975.

Μετά το «Suspiria» του Dario Argento, ο Luca Guadagnino έχει βάλει στο πρόγραμμά του ένα άλλο αριστούργημα της δεκαετίας του 1970, το «Blood On The Tracks» του Bob Dylan. Ο Ιταλός σκηνοθέτης αποκάλυψε τα μελλοντικά σχέδιά του σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «New Yorker».

Σύμφωνα με τον Guadagnino, ο σεναριογράφος Richard LaGravenese – ο οποίος εκτέλεσε χρέη παραγωγού στο «Να με φωνάζει με το όνομά σου» – είχε αποκτήσει τα δικαιώματα για το άλμπουμ του Dylan και τον προσέγγισε για να τη σκηνοθετήσει. Ο Guadagnino αποδέχτηκε την πρόταση του συνεργάτη του, υπό τον όρο ότι ο LaGravenese θα γράψει το σενάριο της ταινίας.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Joel C Ryan

O Luca Guadagnino συμφώνησε να αναλάβει την σκηνοθεσία, υπό την προϋπόθεση ότι ο Richard LaGravenese θα έγραφε το σενάριο της ταινίας.

Οι δύο συμφώνησαν και άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά του δίσκου για τη μεγάλη οθόνη. Ο Guadagnino εξήγησε πως η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970 και εκτυλίσσεται σε πολλά χρόνια, ενώ ακολουθεί τις ίδιες «κεντρικές θεματικές» με τον δίσκο του Dylan.

Το εν πολλοίς αυτοβιογραφικό «Blood On The Tracks» κυκλοφόρησε το 1975 και καταγράφει τις εντάσεις στην προσωπική ζωή του Dylan εκείνη την εποχή, ειδικά τη διάλυση του γάμου του με την πρώτη σύζυγό του, Sara Dylan. Όταν κυκλοφόρησε, το άλμπουμ είχε λάβει αντιφατικές κριτικές αλλά πλέον θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα του Νομπελίστα τραγουδοποιού.