Αποσύρθηκε ταινία του Bruce Willis λόγω «εξαφάνισης» της συμπρωταγωνίστριας του

fan-bingbing Anthony Harvey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η Fan Bingbing βρέθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή από τις κινεζικές αρχές και πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο σκηνοθέτης του θρίλερ «Air Strike» Xiao Feng επιβεβαίωσε τις φήμες σχετικά με την απόσυρση της ταινίας, μετά την εξαφάνιση της πρωταγωνίστριας Fan Bingbing και καταδίκη της για φοροδιαφυγή από τις κινεζικές αρχές. Η κυκλοφορία της ταινίας που διαδραματίζεται κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην οποία συμπρωταγωνιστούν o Bruce Willis και ο Adrien Brody είχε προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα όμως με μια ανάρτηση του Xiao στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ήρθε «η ώρα για αποχαιρετισμό» στην ταινία πάνω στην οποία εργάστηκε για οχτώ χρόνια. Νωρίτερα τον Οκτώβριο οι κινεζικές αρχές διέταξαν την ηθοποιό και τις εταιρείες τις οποίες αντιπροσωπεύει να πληρώσει φόρους και πρόστιμα της τάξης των 130 εκατομμυρίων δολαρίων, βάζοντας έτσι ένα τέλος στο σίριαλ της εξαφάνισης της από τα φώτα της δημοσιότητας πριν από τρεις μήνες. Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης της Κίνας ανέφερε πως η Fan είχε υπογράψει δυο συμβόλαια για το «Air Strike», με στόχο να αποκρύψει την πραγματική αμοιβή της και να αποφύγει την φορολογία.

REX/Shutterstock / James McCauley

Πριν την εξαφάνιση της η Fan Bingbing είχε συμφωνήσει να συμπρωταγωνιστήσει με την Penelope Cruz στην αμερικάνικη ταινία «355».

Τον Ιούνιο οι κινεζικές αρχές έβαλαν όρια στο ποσοστό του μπάτζετ μιας παραγωγής που αναλογεί στις αμοιβές των ηθοποιών με στόχο να καταπολεμήσουν την  φοροδιαφυγή στο χώρο του θεάματος. Η 37χρονη ηθοποιός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Κίνα, έχοντας παίξει σε δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές της χώρας της, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή για τους ρόλους στο «X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος» και το «Iron Man 3».

Μετά την καταδίκη της από τα κινέζικα δικαστήρια, η Fan Bingbing έδωσε «σημεία ζωής» και δημοσίευσε μια δημόσια απολογία στο επίσημο λογαριασμό της στο Weibo, την πρώτη από τον Ιούνιο. Η Fan δήλωσε πως αποδέχεται την απόφαση των αρχών και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει «όλες τις δυσκολίες» και να συγκεντρώσει τα χρήματα για να πληρώσει τους φόρους και πρόστιμα. «Δεν μου αξίζει η εμπιστοσύνη της κοινωνίας και απογοήτευσα του θαυμαστές μου με αγαπούν» έγραψε η ηθοποιός.