Javier Bardem: «Δε συμφωνώ με το δημόσιο λιντσάρισμα του Woody Allen»

woody-allen-Javier-bardem Walter McBride
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μετά τον Alec Baldwin και την Diane Keaton, ο Ισπανός ηθοποιός εξέφρασε την στήριξή του στον σκηνοθέτη, με έναν αστερίσκο.

Το σκάνδαλο Harvey Weinstein και η άνοδος του κινήματος #MeToo επανέφερε στην επικαιρότητα τις περιπτώσεις μεγάλων ονομάτων από τον χώρο του θεάματος που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες κατηγορίες, όπως ο Roman Polanski και ο Woody Allen. Στην περίπτωση μάλιστα του Allen πολλοί ηθοποιοί έχουν σπεύσει να εκφράσουν τη στήριξή τους στην Dylan Farrow και να υπογραμμίσουν πως δεν έχουν σκοπό να συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Παρά τους ισχυρισμούς της Farrow, ο Woody Allen έχει ακόμα ένθερμους υποστηρικτές, όπως ο Alec Baldwin και η Diane Keaton. Πλέον σε αυτούς προστίθεται ο Javier Barden, ο οποίος χαρακτήρισε τον 82χρονο σκηνοθέτη «ιδιοφυΐα» σε ένα φεστιβάλ στην Γαλλία και τόνισε πως θα ήταν χαρούμενος να συνεργαστεί ξανά μαζί του. O Ισπανός ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει στο «Vicky Cristina Barcelona» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Allen το 2008.

IMDb

O Javier Bardem συμπρωταγωνίστησε με τις Penélope Cruz και Scarlett Johansson στο «Vicky Cristina Barcelona» το 2008.

«Όταν έκανα το “Vicky Cristina Barcelona”, οι ισχυρισμοί ήταν γνωστοί για πάνω από δέκα χρόνια και δύο πολιτείες των ΗΠΑ έκριναν πως δεν ήταν ένοχος. Εάν αλλάξει η νομική κατάσταση, τότε θα αλλάξω άποψη. Αλλά για τώρα δε συμφωνώ με το δημόσιο λιντσάρισμα που δέχεται και εάν ο Woody Allen με καλούσε να δουλέψω ξανά μαζί του, θα ήμουν εκεί το επόμενο πρωί. Είναι ιδιοφυΐα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bardem.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ το τελευταίο διάστημα, καθώς το κύμα αμφισβήτησης εναντίον του έχει αρχίσει να έχει επιπτώσεις στην καριέρα του, καθώς η τελευταία του ταινία με τίτλο «A Rainy Day In New York» αποσύρθηκε από το πρόγραμμα της Amazon. «Είμαι συγγραφέας. Είναι είμαι. Αυτό κάνω. Αυτό πάντα θα είμαι. Θα γράφω. Επειδή συνεχώς έχω ιδέες, θα είναι νέες ιδέες και θα γράψω νέα πράγματα» δήλωσε ο Allen.