Στο Netflix ο «Πινόκιο» του Guillermo del Toro

guillermo-del-toro-pinocchio
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η stop-motion animated εκδοχή του κλασικού παιδικού μυθιστορήματος θα θυμίζει στο ύφος τον «Λαβύρινθο του Πανά».

Έχοντας κάνει ένα μικρό διάλειμμα μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Η μορφή του νερού», ο Guillermo del Toro θα εκπληρώσει ένα όνειρο ετών καθώς θα γυρίσει μια stop-motion animated εκδοχή του κλασικού παιδικού μυθιστορήματος φαντασίας του Carlo Collodi, «Πινόκιο». Ο del Toro θα έχει τη βοήθεια του Patrick McHale στη συγγραφή του σεναρίου και του Mark Gustafson στη σκηνοθεσία, ενώ η εταιρεία του Jim Henson θα αναλάβει τις μαριονέτες.

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix και θα διαδραματίζεται στην Ιταλία της δεκαετίας του 1930 και την άνοδο του φασισμού. Έτσι λοιπόν ο νέος «Πινόκιο» ενδέχεται να θυμίζει τον «Λαβύρινθο του Πάνα», όπου ο σκηνοθέτης εξέτασε τον ολοκληρωτισμό μέσω της φαντασίας.

Disney

Η Disney κυκλοφόρησε την πιο γνωστή κινηματογραφική μεταφορά του «Πινόκιο» το 1940, η οποία έγινε η πρώτη animated ταινία που τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ.

«Καμία μορφή τέχνης δεν επηρέασε περισσότερο τη ζωή μου και το έργο μου από τα κινούμενα σχέδια. Ο Πινόκιο είναι ο χαρακτήρας με τον οποίο νιώθω περισσότερο συνδεδεμένος» τόνισε ο del Toro στην σχετική ανακοίνωση του Netflix.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο σκηνοθέτης, στην εκδοχή του «ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή και παραμελημένος καθώς είναι από τον πατέρα του, χάνεται σε έναν κόσμο τον οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί. Θα βρεθεί σε ένα μοναδικό ταξίδι και μόνο τότε θα κατανοήσει με σαφήνεια τον πατέρα του και τον πραγματικό κόσμο» ενώ συμπλήρωσε πως «πάντα ήθελα να κάνω αυτήν την ταινία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου».