Το μέλλον έφτασε, ξεκίνησαν οι κριτικές με emoji

fargo
ΤΡΙΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Εσείς με ποια σειρά προτίμησης θα βάζατε όλες τις ταινίες των αδελφών Coen και του Stephen Spielberg;

Τα emoji έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. Η περσινή animated κωμωδία «Emoji: Η ταινία» μπορεί να μην ήταν η πιο εμπνευσμένη animated ταινία, αλλά αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της ευρείας διάδοσης και χρήσης των σύγχρονων «ιερογλυφικών».

Ο ηθοποιός και κωμικός Paul Rust αξιοποίησε τα emoji για να βάλει σε σειρά προτίμησης όλες τις ταινίες των αδελφών Coen. Ξεκινώντας με το εκπληκτικό «Fargo» στην κορυφή (το οποίο απέδωσε με τα emoji εγκύου γυναίκας και αστυνομικού), η λίστα ολοκληρώνεται με το λιγότερο ενδιαφέρον ριμέικ «Η συμμορία των πέντε», για το οποίο δεν θέλησε μάλιστα να χρησιμοποιήσει καν κάποιο συνδυασμό emoji.

Βεβαίως, ορισμένες επιλογές του Rust ίσως προξενήσουν εντύπωση – όπως για παράδειγμα η ιδιαίτερα χαμηλή θέση του «Ω αδελφέ, πού είσαι;»  – αλλά σίγουρα η λίστα αποτελεί έναν πρωτότυπο τρόπο για τη δημιουργία μιας τέτοιας κατάταξης. Ο ίδιος αργότερα ανέβασε και μια αντίστοιχη λίστα προτιμήσεων με emoji για τις ταινίες του Steven Spielberg, με τα «ET», «Ιντιάνα Τζόουνς: Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» και «Σαγόνια του καρχαρία» να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.