Η «Χαραυγή» μάζεψε τα Χρυσά Βατόμουρα

i-xaraugi-mazepse-ta-xrusa-batomoura

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Η ταινία «The Twilight Saga: Χαραυγή - Μέρος 2» αναδείχθηκε ως η χειρότερη της χρονιάς, αφού στα φετινά αντιβραβεία των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα, συγκέντρωσε συνολικά επτά πρωτιές.

Το φινάλε του «Λυκόφωτος», που πρωτοστατούσε στις υποψηφιότητες με έντεκα παρουσίες - σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, απέσπασε τα Χρυσά Βατόμουρα Χειρότερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Γυναικείου Ρόλου για την Κρίστεν Στίουαρτ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τέιλορ Λότνερ, Χειρότερου Ζευγαριού για την Μακένζι Φόι και τον Τέιλορ Λότνερ, Χειρότερου Σίκουελ καθώς και Χειρότερου Συνολικού Καστ.

Ο τυχερός της 33ης απονομής των Χρυσών Βατόμουρων πρέπει να θεωρείται ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος γλίτωσε τον τίτλο του Χειρότερου Ηθοποιού, μιας και στην κατηγορία υπήρχε το όνομα του Άνταμ Σάντλερ, ο οποίος τοποθέτησε άλλο ένα Χρυσό Βατόμουρο στην τροπαιοθήκη του για την ταινία «That's my Boy».

Θυμίζουμε, ότι την περασμένη χρονιά ο Σάντλερ –ο οποίος συνεχίζει να καταρρίπτει τα αρνητικά ρεκόρ – είχε αποσπάσει δέκα βραβεία με κορυφαία στιγμή την διπλή πρωτιά του για ανδρική αλλά και γυναικεία ερμηνεία στην ταινία «Jack & Jill».

Στην κατηγορία Β΄Γυναικείου Ρόλου, η Άσλεϊ Γκριν, -που έγινε παγκοσμίως γνωστή από τη σειρά ταινιών «Twilight»- δεν ανησύχησε καθόλου αφού στις υποψηφιότητες υπήρχε το όνομα της διάσημης τραγουδίστριας Ριάνα η οποία κέρδισε το αντιβραβείο για την αποτυχημένη ερμηνεία της στην περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας «Battleship».

Στην τελετή των φετινών Χρυσών Βατόμουρων αίσθηση προκάλεσε το ότι δεν εμφανίστηκε κανείς από τους συντελεστές που κέρδισαν διάκριση για να παραλάβει το βραβείο του.

Εξαίρεση εξακολουθεί να αποτελεί η Σάντρα Μπούλοκ που εμφανίστηκε το 2010 για να παραλάβει το «αντιβραβείο» της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ, όπως επίσης και η Χάλι Μπέρι, η οποία το 2005 απέδειξε ότι διαθέτει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό παραλαμβάνοντας το Χρυσό Βατόμουρο που κέρδισε.

Τα Χρυσά Βατόμουρα, παραδοσιακά, απονέμονται την παραμονή της τελετής των Όσκαρ στο Λος Άντζελες. Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 αμερικανούς και ξένους κριτές, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα βατόμουρο -που έχει το μέγεθος μπάλας του γκολφ –και είναι τοποθετημένο πάνω σε μπομπίνα ταινίας. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και κοστίζει 5 δολάρια.

Τα Χρυσά Βατόμουρα αναλυτικά

Χειρότερη Ταινία

«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερος Σκηνοθέτης

Μπιλ Κόντον («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερη Ηθοποιός

Κρίστεν Στίουαρτ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερος Ηθοποιός

Άνταμ Σάντλερ («That's My Boy»)

Χειρότερος Β' Γυναικείος Ρόλος

Ριάνα («Battleship»)

Χειρότερος Β' Ανδρικός Ρόλος

Τέιλορ Λότνερ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερο Συνολικό Καστ

«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερο Σενάριο

«That's My Boy»

Χειρότερο Ριμέικ ή Σίκουελ

«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερο Ζευγάρι

Μακένζι Φόι και Τέιλορ Λότνερ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)