Ο νεαρός Bruce Wayne θα εμφανιστεί στο «Joker» του Todd Phillips

Joaquin-phoenix-Joker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Joaquin Phoenix: «Αυτοί οι εκπληκτικοί χαρακτήρες των κόμικς αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα της ζωής».

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Warner Brothers με το cinematic universe βασισμένο στους ήρωες της DC Comics, η παραγωγή της ταινίας «Joker» με τον Joaquin Phoenix συνεχίζει κανονικά. Αφού τελικά ο Brett Cullen συμφώνησε να ενσαρκώσει τον Thomas Wayne, βρέθηκε ο εκλεκτός του Todd Phillips για τον ρόλο του Bruce Wayne σε νεαρή ηλικία: ο Dante Pereira-Olson.

Οι παραγωγοί συμφώνησαν επίσης με τον Douglas Hodge να υποδυθεί τον μπάτλερ της οικογένειας, τον Alfred Pennyworth. Ο Pereira-Olson είχε εμφανιστεί με τον Phoenix στο θρίλερ «Δεν ήσουν ποτέ εδώ» της Lynne Ramsay. Στην ταινία του Phillips θα διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1980, πριν ο Arthur Fleck «μεταμορφωθεί» στον Joker, τον αιώνιο εχθρό του Batman. Στο «Joker» θα εμφανιστούν επίσης οι Robert De Niro, Zazie Beetz, Bill Camp, Frances Conroy, Glenn Fleshler, Marc Maron, Josh Pais και Shea Whigham.

«Νομίζω πως κάτω από τον ενθουσιασμό αυτών των ταινιών και το μέγεθός τους υπάρχουν αυτοί οι εκπληκτικοί χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα της ζωής. Ορισμένες φορές είναι φανερά και άλλες δεν είναι, οπότε πάντα ένιωθα πως υπήρχαν πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες στα κόμικ που αξίζουν την ευκαιρία να μελετηθούν. Νομίζω πως αυτό είναι που ελκύει τον Todd σε αυτή την ιδέα» σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Phoenix για την ταινία.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρεμιέρα του «Joker» έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019. Παράλληλα με την ταινία του Phillips, η Warner Bros σχεδιάζει άλλη μια ταινία με τον Joker, με τον εκδοχή του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Jared Leto στην «Ομάδα αυτοκτονίας».