H σχέση John Lennon και Yoko Ono στα χέρια του σκηνοθέτη της ταινίας που όλοι περιμένουμε

yoko-ono-John-lennon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο Jean-Marc Vallée του «Dallas Buyers Club» συμφώνησε να σκηνοθετήσει και να γράψει το σενάριο της βιογραφικής ταινίας.

Το 2017 η Yoko Ono ξεκίνησε να δουλεύει με τον παραγωγό Michael De Luca και τον σεναριογράφο Anthony McCarten πάνω σε μια ταινία που θα εστιάσει στη σχέση της με τον John Lennon. Η Ono έχει δηλώσει πως η ταινία θα επικεντρωθεί «στις επίκαιρες θεματικές της αγάπης, του θάρρους και του ακτιβισμού».

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο σχεδιασμός της ταινίας συνεχίζεται κανονικά, καθώς οι παραγωγοί συμφώνησαν με τον σκηνοθέτη των «Dallas Buyers Club» και «Sharp Objects», Jean-Marc Vallée. Ο Vallée ήταν ένας από τους υποψήφιους για τη σκηνοθεσία μαζί με τον Danny Boyle, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την παραγωγή της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

REX/Shutterstock / George Konig

Τελικά όμως ο Καναδός σκηνοθέτης έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ταινία και ανέλαβε να γράψει το σενάριο μαζί με τον McCarten. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως οι παραγωγοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Universal Pictures για τη διανομή και χρηματοδότηση της ταινίας.

Αφού χαρακτήρισε ως τέλεια την επιλογή του Vallée για την ιστορία αγάπης, ο De Luca εξήγησε πως «θα πρέπει να κάνουμε μια συμφωνία για τη μουσική, αλλά με τη Yoko να είναι παραγωγός μαζί μας, θα έχουμε πρόσβαση στην περιουσία και τη βιβλιοθήκη των τραγουδιών. Πάντοτε άκουγα τα τραγούδια του John, αλλά καθώς αναπτύσσαμε την ταινία συνειδητοποίησα πόσο βαθιά ήταν η συναισθηματική επίδραση της μουσικής και της κληρονομιάς τους πάνω μου».