Η ζωή του ανατρεπτικού Bill Hicks από τη ματιά του Richard Linklater

bill-hicks
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Με όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτισμό μας, πάντα σκέφτομαι τι θα έκανε, απλά λείπει» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης για τον θρυλικό stand-up κωμικό.

Ο Richard Linklater έχει ξεκινήσει να γράφει το σενάριο για μια ταινία βασισμένη στη ζωή του θρυλικού stand up κωμικού Bill Hicks, ο οποίος πέθανε το 1994 στην ηλικία των 32 ετών. Σύμφωνα με άρθρο του Collider, ο Linklater σχεδιάζει να σκηνοθετήσει την ταινία που θα κυκλοφορήσει μέσω της Focus Features.

Ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει στο παρελθόν πως ήταν μεγάλος θαυμαστής του Hicks και πως μετανιώνει που δε συνεργάστηκε μαζί του. Άλλωστε ο κωμικός φέρεται να ήταν ο ίδιος μεγάλος φαν της ταινίας «Νεανικά μπερδέματα» που γύρισε ο Linklater το 1993 και φοίτησε στο ίδιο σχολείο με τον μεγαλύτερο αδερφό του σκηνοθέτη.

BBC/Variance Films

Το 2009 κυκλοφόρησε το animated ντοκιμαντέρ «American: The Bill Hicks Story», όπου αφηγητές ήταν δέκα από τους πιο στενούς φίλους του κωμικού.

«Δεν υπάρχουν άλλοι σαν αυτόν. Δεν μιλούν με την ίδια φωνή. Θα νόμιζες πως ο κόσμος θα έπαιρνε τη δάδα και θα συνέχιζε, αλλά είναι ένας σπάνιος συνδυασμός εκείνης της ευφυΐας, του μυστικισμού και της πολιτικής. Η πολιτική του, η οπτική του είναι αρκετά μοναδική. Σε όλη μου τη ζωή, με όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτισμό μας, πάντα σκέφτομαι τι θα έκανε ο Bill Hicks, απλά λείπει» δήλωσε ο Linklater το 2011.

Εμπνευσμένος από τον Woody Allen και τον Richard Pryor, ο Hicks ξεκίνησε να ασχολείται με το stand up στα δεκαέξι του και έγινε γνωστός για το καυστικό και σατυρικό ύφος του, ενώ συχνά αναφερόταν σε πολλά κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά και φιλοσοφικά θέματα. Το 1993 διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά συνέχισε να δουλεύει και έδωσε την τελευταία του παράσταση τον Ιανουάριο του 1994, ένα μήνα πριν τον θάνατό του.