Ο Leonardo DiCaprio ξανά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Martin Scorsese

leonardo-dicaprio-martin-scorsese Victoria Hill
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το «Killers Of The Flower Moon» θα αποτελέσει την έκτη συνεργασία των δύο αστέρων του Χόλυγουντ.

Οι πολύκροτοι φόνοι των μελών της φυλής Osage, οι οποίοι υπήρξαν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο όταν τη δεκαετία του 1920 ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου στη γη που κατείχαν στην Οκλαχόμα, θα αποτελέσουν αφορμή για την έκτη συνεργασία του Martin Scorsese με τον Leonardo DiCaprio.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, ο DiCaprio και ο Scorsese συζητούσαν το project τα τελευταία χρόνια και η ταινία θα είναι βασισμένη στο bestseller του David Grann, «Killers Of The Flower Moon», το οποίο περιγράφει τις έρευνες του νεοσύστατου τότε FBI. Οι μυστηριώδεις φόνοι των μελών της φυλής είχαν συγκλονίσει την αμερικάνικη κοινή γνώμη και το FBI κατάφερε να ξεσκεπάσει μια τρομακτική συνωμοσία και να διαλευκάνει ένα από τα πιο τερατώδη εγκλήματα στην ιστορίας της χώρας.

AP / Francois Mori

O Leonard DiCaprio και o Martin Scorsese συνεργάστηκαν για τελευταία φορά στο βιογραφικό δράμα «Ο λύκος της Wall Street» που κυκλοφόρησε το 2013.

Η Imperative Entertainment πλήρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου του 2016 και στη συνέχεια προσέλαβε τον Eric Roth για να γράψει το σενάριο. Παραγωγoί της Imperative έχουν ήδη συναντηθεί με μέλη της φυλής Osage και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εύρεσης κατάλληλων τοποθεσιών, ώστε τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019.

«Όταν διάβασα του βιβλίο του David Grann, αμέσως άρχισα να το βλέπω – τους ανθρώπους, τα στησίματα, τη δράση – και ήξερα πως έπρεπε να το κάνω ταινία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Eric Roth και που βρίσκομαι ξανά με τον Leo DiCaprio για να μεταφέρουμε στην οθόνη αυτή την πραγματικά συγκλονιστική αμερικάνικη ιστορία» δήλωσε ο Scorsese.