Martin Scorsese: «Το “Vinyl” θα τα πήγαινε καλύτερα εάν σκηνοθετούσα όλα τα επεισόδια»

martin-scorsese Jordan Strauss
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης εκτίμησε πως οι παραγωγοί του HBO δεν είχαν βρει τα κατάλληλα «δημιουργικά στοιχεία».

Σε αντίθεση με την ποσότητα του Netflix, το HBO έχει χτίσει ένα όνομα ως δίκτυο με ποιοτικές παραγωγές, οπότε σπάνια ακυρώνει μια σειρά μετά από μόλις έναν κύκλο. Ακόμα πιο σπάνια όμως ακυρώνει μια σειρά αφού την έχει ανανεώσει για δεύτερη σεζόν, όπως έγινε στην περίπτωση του «Vinyl» με τον Bobby Cannavale.

Εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς που διαδραματιζόταν στον κόσμο του rock ‘n’ roll της δεκαετίας του 1970 ήταν ο Mick Jagger των Rolling Stones και ο Martin Scorsese, ο οποίος μάλιστα σκηνοθέτησε τον πιλότο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η σειρά απέτυχε, αφού δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στις οποίες οι συντελεστές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης εκτίμησε πως εάν είχε μεγαλύτερη εμπλοκή στην παραγωγή η σειρά θα τα είχε πάει πολύ καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Scorsese θεωρεί πως η ομάδα που ανέλαβε την παραγωγή «δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα δημιουργικά στοιχεία» και πως «για να γίνει σωστά» θα έπρεπε σκηνοθετήσει όλα τα επεισόδια, κάτι όμως που θα έπαιρνε «τρία με τέσσερα χρόνια».