O Jim Carrey ισχυρίστηκε πως ο Donald Trump «απαγάγει παιδιά»

Jim-carrey-donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Οι εκπομπές ριάλιτι διαστρεβλώνουν την ιδέα μας για το τι είναι ένας ήρωας ή τι είναι η αλήθεια» τόνισε ο κωμικός ηθοποιός.

Ο Jim Carrey δεν έχει κρύψει την αποστροφή του για τον Donald Trump μέσω των έργων ζωγραφικής του και πρόσφατα ισχυρίστηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «απαγάγει παιδιά». Ο κωμικός ηθοποιός έκανε τις επίμαχες δηλώσεις κατά τη διάρκεια αποδοχής βραβείου στα Britannia Awards που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Λος Άντζελες.

«Ανέλαβε την αμερικάνικη δεξιά της εποχής του, τα χειρότερα κακά της, το μίσος για τους μετανάστες, την περιφρόνηση για την αλήθεια, την απληστία και την κατάχρηση εξουσίας. Σήμερα πολεμάμε αυτά τα κακά» σχολίασε ο Carrey κατά τη αποδοχή του βραβείου Charlie Chaplin για τη συνεισφορά του στην κωμωδία.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Trump υπογραμμίζοντας πως «η αναίδεια δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ υπερδύναμη, είναι το σημάδι ενός κακού. Τα μεγάλα έθνη δεν απαγάγουν παιδιά» για να συμπληρώσει πως «αυτή τη στιγμή σχεδόν η μισή Αμερική πιστεύει πως υπάρχει ένα σατανικό βαθύ κράτος που συνωμοτεί διαβολικά …για να κάνει τι; Να τους δώσει ιατρική περίθαλψη;».

«Στην Αμερική παραπληροφορούμαστε. Οι εκπομπές ριάλιτι διαστρεβλώνουν την ιδέα μας για το τι είναι ένας ήρωας ή τι είναι η αλήθεια. Οπότε απόψε θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε αυτούς που μας υπενθυμίζουν τις αξίες μας, που μας υπενθυμίζουν την αλήθεια». Πιο συγκεκριμένα, ο Carrey αφιέρωσε το βραβείο του στον συγγραφέα αποκαλυπτικού βιβλίου για τον Αμερικάνο πρόεδρο Christopher Steele, την Christine Blasey Ford που κατηγόρησε τον Brett Kavanaugh για σεξουαλική επίθεση, καθώς και τον αστέρα του NFL, Colin Kaepernick, και τον Robert De Niro.

Δείτε τον λόγο που έδωσε ο Jim Carrey στα Britannia Awards.