H Angelina Jolie συναντά τους αδελφούς Coen

h-angelina-Jolie-sunanta-tous-adelfous-coen

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Οι αδελφοί Coen συνεργάζονται για πρώτη φορά με την Angelina Jolie, υπογράφοντας το σενάριο στην ταινία «Unbroken».

Οι Joel και Ethan Coen για πολλά χρόνια σκηνοθετούσαν οι ίδιοι τα σενάριά τους, αλλά αυτή η τακτική τους φαίνεται να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζαμε φυσικά την ταινία του 1985 «Crimewave» στην οποία το τρομερό κινηματογραφικό δίδυμο είχε συνυπογράψει το σενάριο με τον Sam Raimi.

Ωστόσο, μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε πρόσφατα το ριμέικ της κωμωδίας «Gambit», με τους Colin Firth και Cameron Diaz, που είχε τη σφραγίδα των αδελφών Coen στο σενάριο και τον Michael Ηοffman στο τιμόνι της σκηνοθεσίας. Τώρα, οι Coen έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας ένα νέο σενάριο, αφήνοντας τη σκηνοθεσία σε τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πηγές του Hollywood Reporter, οι Coen φαίνεται να έχουν επιστρατευτεί ως σεναριογράφοι στο βιογραφικό δράμα «Unbroken» που θα σκηνοθετήσει η Angelina Jolie. H ταινία επικεντρώνεται στον Lou Zamperini, τον ήρωα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατόρθωσε να διαφύγει από πολεμικό αεροσκάφος, όταν αυτό κατέπεσε και να επιβιώσει για 47 ημέρες στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, έδωσε μάχη για τη ζωή του, όταν βρέθηκε αιχμάλωτος σε ιαπωνικό στρατόπεδο. Το φιλμ θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Laura Hillenbrand και φαίνεται να διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει την επόμενη χολιγουντιανή επιτυχία.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία των Coen με την διάσημη σταρ Angelina Jolie. Ωστόσο έχουν ήδη συνεργαστεί με τον σύζυγό της, τον Brad Pitt, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία τους «Burn after reading» πριν λίγα χρόνια. Το επόμενο σκηνοθετικό εγχείρημα των Coen είναι η ταινία «Inside Llewyn Davis», για την οποία όμως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία εξόδου στις κινηματογραφικές αίθουσες.