Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί διαφορετικά στον πρώτο κύκλο του «Stranger Things»;

stranger-things
ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι δημιουργοί της σειράς αποκάλυψαν τα αρχικά σχέδιά τους για την Eleven, τον Steve Harrington και τον Bob Newby.

Οι αδελφοί Duffer, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας και τρόμου «Stranger Things», πρόσφατα εξέδωσαν ένα βιβλίο με τίτλο «Stranger Things: Worlds Turned Upside Down», όπου αποκάλυψαν τι σκόπευαν αρχικά να κάνουν στον πρώτο κύκλο. Ορισμένες από τις αλλαγές μάλιστα θα είχαν δραματικές συνέπειες για την εξέλξη της σειράς.

Οι δημιουργοί αποφάσισαν τελικά να μην σκοτώσουν την Eleven, όταν συνειδητοποίησαν πως η σειρά θα συνέχιζε μετά τον πρώτο κύκλο.

Σύμφωνα με τους αδελφούς Duffer, η Eleven (την οποία ενσαρκώνει η Millie Bobby Brown) ήταν ένας από τους χαρακτήρες που δεν θα επιζούσε μετά το τέλος του πρώτου κύκλου. Όπως εξηγούν, αρχικός στόχος τους ήταν για την Eleven να αυτοθυσιαστεί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Όταν συνειδητοποιήσαμε πως η σειρά ενδεχομένως θα συνέχιζε πέραν της μιας σεζόν, έπρεπε να το αφήσουμε περισσότερο στον αέρα, γιατί κατά βάθος ξέραμε πως η σειρά δε θα δούλευε πραγματικά χωρίς την Eleven. Σε εκείνο το σημείο ξέραμε πόσο εκπληκτική ήταν η Millie. Εάν θα υπήρχε περισσότερο “Stranger Things”, η Eleven έπρεπε να επιστρέψει».

Στα αρχικά σχέδια των Duffer, ο Steve Harrington, τον οποίο υποδύθηκε ο Joe Keery, θα πέθαινε καθώς «υποτίθεται πως ήταν αυτός ο τεράστιος αντιπαθητικός» χαρακτήρας. Όπως όμως και στην περίπτωση της Brown με την Eleven, οι δημιουργοί του «Stranger Things» αναγνώρισαν το ταλέντο του Keery και αποφάσισαν να διατηρήσουν τον χαρακτήρα που πλέον είναι ένας από τους πιο αγαπητούς.

Ο Bob Newby έλαβε μια «παράταση ζωής» για να μπορέσει να έχει έναν ηρωικό θάνατο.

Η περίπτωση του Bob Newby που έπαιξε ο Sean Astin ήταν λίγο διαφορετική, αφού στα σχέδια των δημιουργών ο συγκεκριμένος χαρακτήρας θα πέθαινε πιο νωρίς στη σειρά, στο τέταρτο επεισόδιο αντί για το όγδοο. Αιτία της «παράτασης» ήταν η ερμηνεία του Astin, με τους Duffer να σημειώνουν :«Ήταν σημαντικό για εμάς και τον Sean να του δώσουμε κάτι σαν έναν ηρωικό θάνατο. Θέλαμε να πετύχει κάτι ουσιαστικό».