Βία, σεξ, ναρκωτικά και anti-virus: H εξωπραγματική ζωή του John McAfee στη μεγάλη οθόνη

John-mcafee Graham Hughes
ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Michael Keaton και Seth Rogen θα πρωταγωνιστήσουν στην κωμική ταινία για τη ζωή του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

Το 2012, το περιοδικό Wired δημοσίευσε ένα άρθρο για τον πολυτάραχο και γεμάτο περιπέτεια βίο του δισεκατομμυριούχου John McAfee, δημιουργού του γνωστού anti-virus. Η ζωή του όμως πήρε απρόσμενη στροφή και ο McAfee κατέληξε στις ζούγκλες του Μπελίζ, όπου πολεμούσε τοπικές συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών. Η εξωπραγματική ζωή του McAfee αποτέλεσε θέμα ενός ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε μέσω του Showtime το 2016, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν τα σχέδια για μια βιογραφική ταινία με τίτλο «King Of The Jungle».

Αρχικά οι παραγωγοί είχαν συμφωνήσει με τον Johnny Depp για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά, ενδεχομένως λόγω του δικού του άστατου χαρακτήρα, τελικά τον αντικατέστησαν με τον Michael Keaton. Σκηνοθέτες του «King Of The Jungle» θα είναι οι Glenn Ficarra και John Requa, ενώ το σενάριο της βιογραφικής ταινίας, η οποία θα εξετάσει την ιστορία από μια κωμική πλευρά, φέρει την υπογραφή των Scott Alexander και Larry Karaszewski.

Michael Keaton και Seth Rogen έχουν συμφωνήσει να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «King Of The Jungle».

Στην ταινία θα συμπρωταγωνιστήσει ο Seth Rogen, στον ρόλο του δημοσιογράφου του Wired ο οποίος έγραψε το αποκαλυπτικό άρθρο. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο δημοσιογράφος αρχικά είχε την εντύπωση πως η συνέντευξη με τον McAfee θα ήταν υπόθεση ρουτίνας, αλλά όταν φτάνει στο Μπελίζ γρήγορα βλέπει πως ο δισεκατομμυριούχους έχει χαθεί σε έναν δικό του κόσμο παράνοιας και βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παρανοϊκές τάσεις του McAfee υπήρξαν και ένας από τους λόγους για τους οποίους πέτυχε επιχειρηματικά. Όταν ξεκίνησε να πουλά το γνωστό πακέτο λογισμικού με το όνομά του, φρόντισε να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι ιοί αποτελούν μείζονος σημασίας υπόθεση για τους χρήστες του αναδυόμενου διαδικτύου στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Έτσι δημιουργήθηκε μια τεράστια αγορά, όπου ο ίδιος για πολλά χρόνια βρισκόταν στην πρώτη γραμμή.

Ο McAfee αργότερα όμως αποφάσισε να αποσυρθεί από τον χώρο της τεχνολογίας και, αφού πούλησε την εταιρεία του, εγκαταστάθηκε σε ένα χωριό του Μπελίζ, το οποίο αποκαλούσε «το πιο διεφθαρμένο χωριό του κόσμου». Εκεί είχε συνάψει σχέσεις με μια 16χρονη ιερόδουλη και σχεδίαζε να δημιουργήσει μια δική του «αστυνομία» για να αντιμετωπίσει τους εμπόρους ναρκωτικών, όταν ο ίδιος μάλιστα είχε στήσει το δικό του καρτέλ.