Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους στο Μουσείο Μπενάκη

fieldguyofbeinga12yearoldgirl
ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

2 ταινίες σε 1 προβολή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Οι ταινίες

A Field Guide to Being a 12-year-old Girl
Tilda Cobham-Hervey, Αυστραλία, 2017, 20ʹ, ηλικία 11+

Μy Happy Complicated Family
Tessa Louise Pope, Ολλανδία, 2017, 17ʹ, ηλικία 11+

Οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό των εφήβων

Τι συμβαίνει στο μυαλό των εφήβων; Πώς βλέπουν τον κόσμο και τι θέλουν να αλλάξουν σε αυτόν; Οδηγίες χρήσης από δώδεκα δωδεκάχρονα για την απρόβλεπτη αλλά και συναρπαστική αυτή ηλικία. Με φρεσκάδα, χιούμορ και έμπνευση, η ταινία φιλοτεχνεί ένα αντιπροσωπευτικό πορτρέτο των σημερινών εφήβων. Γυρισμένη πάνω σε μια σκηνή θεάτρου, δώδεκα δωδεκάχρονα κορίτσια μιλάνε για τον κόσμο τους, για τον κόσμο μας. Η σκηνοθέτης Tilda Cobham-Hervey, ηθοποιός από την Αυστραλία, νέο κορίτσι και η ίδια, βάζει τα κορίτσια να υποδυθούν τον εαυτό τους, εξερευνώντας καθετί που έχει να κάνει με τη μαγική όσο και περίπλοκη ηλικία τους. Καθόλου δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί με μια διαφορετική φόρμα στο ντοκιμαντέρ, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι και αποσπώντας αν και πρωτοεμφανιζόμενη το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Short Film Youth Jury, Generation KPlus Selection. Στην ίδια προβολή με το A Field Guide to Being a 12-year-old Girl, μία ακόμη ταινία που μιλάει για τους εφήβους, με τίτλο My Happy Complicated Family (Αγαπημένη μου περίπλοκη οικογένεια). Νέα παιδιά περιγράφουν τη διαφορετική οικογένεια του σήμερα, σε μια εξομολόγηση με χιούμορ και θάρρος. Χωρισμένοι και ξαναπαντρεμένοι γονείς, αδέρφια από άλλο γάμο, δύο σπίτια, δύο δωμάτια, δύο μαμάδες, πατεράδες δότες – τι δεν είναι φυσιολογικό σήμερα;

 Κυριακή 4/11/2018, ώρα 12.00-14.00, Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138
Ακολουθεί συζήτηση, με καλεσμένη τη Μαριέτα Βέττα, Προσωποκεντρική Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι/ες συμμετέχουν στο διαδραστικό εργαστήριο #τι σε κάνει μοναδικό# με τους Very Young Contemporary Art.

Από το 2011 η μη κερδοσκοπική εταιρεία Very Young Contemporary Art (VYCA) σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη γνωριμία και εξοικείωση των παιδιών με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της τέχνης, καθώς και με σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, στο Μουσείο Βορρέ, ΚΠΙΣΝ, Art Athina, Eleusis21, και στο KinderDocs/Μουσείο Μπενάκη. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα. Χορηγός: Βιβλιοχαρτοπωλείο Ανδρέας & Ουρανία Τσιούστα Ο.Ε.

KinderDocs
Το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινές για σχολεία και σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια και το κοινό. Το φεστιβάλ διαρκεί έως και τον Μάιο 2019 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Το KinderDocs πραγματοποιείται με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Τον Νοέμβριο 2018, το  KinderDocs αναλαμβάνει το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ιταλίας, που διοργανώνεται από το 1959 στη Φλωρεντία.

Info
Τιμή εισόδου: €3 (παιδιά), €6 (ενήλικες)
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους
Προπώληση
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
Κουμπάρη 1, Κολωνάκι: ΤΕΤ & ΠΑΡ 10:00-18:00, ΠΕΜ & ΣΑΒ 10:00-24:00, ΚΥΡ 10:00-16:00
Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138: ΠΕΜ & ΚΥΡ 10:00-18:00, ΠΑΡ & ΣΑΒ 10:00-22:00
Προβολές: Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Τ 210 3453111, 210 3671000

KinderDocs - Kouzi Productions
Μελίνας Μερκούρη 4
T 210 7219 909, Κ 694 6060 862