Ποιο βιντεοπαιχνίδι ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμα και τα blockbuster της Marvel;

red-dead-redemption-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η Rockstar Games πανηγυρίζει καθώς η τελευταία blockbuster κυκλοφορία της έσπασε ρεκόρ και νίκησε κατά κράτος τους «Εκδικητές».

Το «Red Dead Redemption 2» της Rockstar Games είναι ένα από τα πιο πετυχημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, αφού κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο από την κυκλοφορία του τα έσοδα των πωλήσεων ξεπέρασαν τα 725 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτή την επίδοση, το βιντεοπαιχνίδι ξεπέρασε ακόμα και το «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» της Marvel, το οποίο είχε έσοδα 640 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του.

To «Red Dead Redemption 2» διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση.

Παρά την τεράστια επιτυχία του «Red Dead Redemption 2», το βιντεοπαιχνίδι με τα μεγαλύτερα έσοδα στο πρώτο τριήμερο από την κυκλοφορία του είναι το «Grand Theft Auto V» το 2013 (πάλι από την Rockstar Games), τα οποία ανήρθαν σε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η διαφορά είναι πως το «Red Dead Redemption 2» κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ενώ το «Grand Theft Auto V» σε μια Τρίτη.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις των συγκεκριμένων βιντεοπαιχνιδιών δείχνουν με τον πιο τρανό τρόπο πώς έχουν αλλάξει οι συνήθειες και οι επιλογές στον χώρο της ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια. Όπως τα κόμικ (και οι ταινίες βασισμένες πάνω σε αυτά) πλέον απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, έτσι και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πλέον ενσωματωθεί στην καθημερινότητα πολλών – από το casual gaming σε smartphones, μέχρι τις υπερπαραγωγές των Rockstar, Bethesda και Activision.

Τα ρεκόρ του «Red Dead Redemption 2» είναι ενδεικτικά των αλλαγών στις συνήθειες του κόσμου με την ψυχαγωγία - γιατί να δει κανείς ένα western, όταν μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό;

Η μεγάλη ώθηση στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια οφείλεται εν πολλοίς σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Steam και το GOG στα PC και τα αντίστοιχα δίκτυα στις κονσόλες των Nintendo, Sony και Microsoft. Εκεί οι gamers μπορούν να κατεβάσουν άμεσα όλα τις παραγωγές των μεγάλων, αλλά και πολλών ανεξάρτητων, developers.